Zuzu Kebab | Makanan Turki Yang Authentic Dan Halal Di Singapura – Serendah 6$!


Jika anda sedang bercuti di Singapura dan tiba-tiba teringinkan kebab –  Zuzu Kebab penyelamat anda! Kebab selalunya akan ditemui pasar malam sahaja, tetapi di sini, anda boleh menikmatinya juga pada hari biasa ! 😋

Untuk kedai sehenti anda untuk semua masakan Turki halal di Singapura, izinkan kami berkongsi dengan anda lebih lanjut tentang Zuzu Kebab yang terkenal.

Baca juga: 6 Heritage Hotel Di Pulau Pinang | Historic . Unique . Beautiful

Anda mungkin pernah mendengar tentang Zuzu Kebab, gerai penjaja yang terletak di Serangoon Garden Market & Food Centre. Orang ramai mengatakan bahawa ia adalah kedai makan yang menjadi rebutan! 😆

Barisan yang terbentuk di luar gerai pada waktu makan tengah hari boleh menjadi sangat menakutkan kepada pelanggan kali pertama.

Tetapi bagi  mereka yang telah merasai masakan Zuzu Kebab yang mesra Muslim dan asli ini, penantian itu amat berbaloi!

Zuzu Kebab | Makanan Turki Yang Authentic Dan Halal Di Singapura - Serendah 6$! 1

Sekilas pandang pada menunya akan membuatkan lapar serta-merta.

Bermula dengan $6, anda boleh menikmati hidangan Turki klasik seperti Kebab Wraps, Burrito Rolls dan Roti Pita.

Ataupun hidangan yang lebih kompleks seperti Mousakka (hidangan berasaskan terung atau kentang), Beyti (daging panggang di atas skewer dan dihidangkan dibungkus dalam lavash dan ditambah dengan sos tomato dan yogurt) dan banyak lagi!

Zuzu Kebab | Makanan Turki Yang Authentic Dan Halal Di Singapura - Serendah 6$! 2

Semua hidangan didatangkan dengan hidangan besar daging yang dimasak dalam kaedah masakan tradisional Turki – panggang daging perlahan-lahan pada skewer berputar dan dipotong nipis selepas masak.

Ini menjadikan daging Zuzu Kebab sangat juicy, berasap dan sangat berperisa! 🤤

Pide @ Zuzu Kebab

Jika anda sedang mencari sesuatu selain daripada Kebab biasa, anda boleh mencuba Pide (dengan pilihan daging anda) dari $10. Rasanya seperti pizza – rangup di luar dan lembut di dalam! 😋

Dihidangkan bersama roti Pide ialah dua jenis sos: sos putih bawang putih dan sos tomato merah. Satukan kedua-duanya dengan roti untuk rasa berkrim dan masam.

Menunya dalam portion besar, dengan banyak pilihan untuk dipilih. Anda boleh memilih untuk memiliki ayam, daging lembu atau jika anda tidak boleh membuat keputusan, anda boleh pilih kedua-duanya dalam mana-mana pesanan anda.

Ia adalah sistem yang sangat kemas dan teratur yang mereka jalankan sehingga anda tidak akan terlalu ingin tahu tentang cara gerai itu berjalan (spoiler, hanya seorang yang mengendalikan kedai!).

Zuzu Kebab | Makanan Turki Yang Authentic Dan Halal Di Singapura - Serendah 6$! 3

Individu di sebalik perniagaan itu ialah seorang chef Turki yang benar-benar komited! Semua menu ciptaan lazatnya dibuat dengan berhati-hati, dan portion yang besar. 🤩

Zuzu Kebab | Makanan Turki Yang Authentic Dan Halal Di Singapura - Serendah 6$! 4

Semua sayur-sayuran dicincang segar dan dagingnya diukir mengikut tempahan. 😍

Dengan adanya barisan queue ke kedainya sepanjang masa, anda tidak akan membayangkan dia bekerja sendirian. Dia berkata dia sedang berusaha untuk mengupah pembantu kedai untuk membantunya dalam menguruskan kualiti makanan yang dikeluarkan.

Jadi tunggu apa lagi? Cepat ke Zuzu Kebab untuk mendapatkan hidangan asli Turki anda pada harga yang berpatutan dan dibuat segar di hadapan mata anda!

Info Zuzu Kebab


  • Status Halal: Pemilik Orang Muslim
  • Alamat: 49A Serangoon Garden Way, #01-32, Singapore 555945
  • Waku Operasi: Isnin-Khamis&Sabtu-Ahad; 11:30AM-9PM | Ditutup setiap Jumaat
  • Harga: Bermula $6

Facebook | Instagram


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3