Zurich Malaysia Bersedia Untuk Perlindungan Bencana Khas Pada Bila-Bila Masa Saja


Pada Akhir tahun lalu, Malaysia mengalami beberapa bencana banjir yang paling dahsyat dalam ingatan. Jabatan Met telah memberi amaran kepada kerajaan, syarikat insurans memberi amaran kepada pemilik kereta dan rumah, namun ramai masih melihat puluhan ribu ringgit mereka hanyut akibat banjir. Tahun ini, banjir dikatakan akan kembali semula sekitar pertengahan November dengan banjir kilat sudah pun berlaku apabila hujan semakin meningkat.

Zurich Malaysia Bersedia Untuk Perlindungan Bencana Khas Pada Bila-Bila Masa Saja 2

Sumber: google image

Namun, pada musim banjir sekarang ini. Adakah kereta anda mempunyai perlindungan Bencana Khas? Adakah anda pelanggan Zurich?

Namun, pada banjir tahun lalu telah mengakibatkan beribu-ribu kereta rosak. Menurut Allianz Malaysia, hanya 5% daripada kereta banjir yang dibawa masuk oleh pelanggan mereka mempunyai perlindungan bencana khas. Jika anda belum mempunyai perlindungan bencana khas dan anda adalah pelanggan Zurich Malaysia, ada berita baik. Anda boleh ikut serta dalam perlindungan bencana khas pada bila-bila masa. Cepat. Jangan terlambat.

Zurich Malaysia Bersedia Untuk Perlindungan Bencana Khas Pada Bila-Bila Masa Saja 3

Sumber: google image

Plan Name Kadar bencana khas pada nilai yang diinsuranskan
(Diskaun 60% daripada harga biasa)
Kos jika RM25,000 nilai diinsuranskan (sebelum SST) Kos jika RM50,000 nilai diinsuranskan (sebelum SST) Kos jika RM75,000 nilai diinsuranskan (sebelum SST) Kos jika RM100,000 nilai diinsuranskan (sebelum SST) Kos jika RM150,000 nilai diinsuranskan (sebelum SST)
Z-Driver 0.2% RM50 RM100 RM150 RM200 RM300
Z-Driver Takaful 0.2% RM50 RM100 RM150 RM200 RM300

Pada Kadar opt-in ia adalah berpatutan. Walaupun insurans anda telah tamat tempoh pada bulan November, adalah bijak untuk mengambil perlindungan tambahan ini. Kerosakan banjir boleh menelan kos antara RM4,000 hingga RM14,000 untuk dibaiki. Berbelanja RM300 tidak merugikan dalam kes ini.


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3