Volkswagen Perkenalkan Dua Lagi Kereta ID Iaitu ID.5 GTX „Xcite“ Dan ID. XTREME


Syarikat untuk kenderaan elektrik Volkswagen ID. telah sentiasa berkembang dengan hari ini, terdapat lebih banyak model dan juga varian ID. yang boleh dijejaki. Minggu ini, dua lagi contoh bukan pengeluaran ditunjukkan di ID. Meet di Locarno, Switzerland iaitu ID.5 GTX „Xcite“ dan ID. XTREME.

Kereta Volkswagen ID.5 GTX „Xcite“

 

Sumber: youtube

ID.5 GTX „Xcite“ ia pada asasnya ialah ID.5 GTX standard yang telah diubah suai bagi memenuhi segala keperluan belia. Ia telah disatukan oleh 14 perantis di lokasi Volkswagen Saxony, Zwickau dan Chemnitz di bawah pengawasan pakar. Untuk bahagian luaran, perubahan menyeluruh telah dibuat.


Disamping itu, ruang roda juga telah diubah suai, ambang pintu melebar dan spatbor disesuaikan dengan perubahan ini. Cat matte dan berkilat diambil dari stok pilihan Lamborghini dan Volkswagen. 22″ roda aluminium custom forged dengan salutan serbuk melengkapkan rupa.

Sumber: google image

Namun, di dalam, kulit Alcantara dan juga vegan telah digunakan untuk melapisi kokpit, stereng, kemasan pintu dan pelapik bumbung. Tempat duduknya menampilkan corak sarang lebah berterusan dengan logo projek bersulam pada sandaran kepala hadapan. Peningkatan lain termasuk sistem bunyi digital baharu menggunakan peralatan daripada Gladen, Musway dan Bang & Olufsen. Sistem 2000W mempunyai 10 amplifier dan subwufer. Akhirnya, terdapat Teamgee H5 electric skateboard untuk final mile perjalanan elektrik itu.


Kereta Volkswagen ID. XTREME

Sumber: youtube

ID. XTREME, sebaliknya, ialah konsep off road yang berdasarkan ID.4 GTX. Kenderaan ini telah dibina oleh pasukan yang lebih berpengalaman untuk menunjukkan potensi off road bagi platform Modular Electric Drive Matrix (MEB). ID. XTREME menampilkan lebih banyak pengubahsuaian substantif, seperti peningkatan kuasa sistem daripada 65kW kepada 285kW dan pengenalan penyesuaian perisian baharu dalam unit kawalan pacuan.

Sumber: google image


Namun, pada bahagian luar ID. XTREME telah menampilkan gear larian rali yang telah dinaikkan, roda off road 18″, anggota kemalangan yang telah diubah suai dengan bamper hadapan tambahan bersertakan sayap yang telah dilebarkan. Terdapat juga roof carrier dengan lampu LED tambahan dan bahagian bawah badan aluminium untuk meningkatkan perlindungan kepada bateri.

Dengan Reka Bentuk Volskwagen juga membantu mencipta penjana bunyi yang unik dalam perumah roda untuk bunyi pemanduan yang istimewa. Di dalam, terdapat aplikasi keseluruhan Alcantara dan reka bentuk upholsteri yang diubah suai dengan aksen oren.




Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3