Uyaina Arshad Masih Berehat Selepas Pembedahan

Pelakon dan pengacara jelita, Uyaina Arshad yang menjalani pembedahan membuang apendiks pada hari Isnin lalu dan kini masih dalam pemerhatian apabila sudah boleh kembali kerumah selepas mengalami jangkitan kuman di sekitar dinding uterusnya.

Dia yang ditemani suami tercinta menjelaskan bahawa dirinya masih bergantung kepada ubat tahan sakit, namun mengikut dos bersesuaian atas saranan doktor.

“Saya masih lagi bergantung kepada ubat tahan sakit, namun tidak boleh diambil sepanjang masa kerana membahayakan bayi dalam kandungan.

“Buat masa ini, saya perlu menahan rasa sakit ini demi kandungan. Doakan kesihatan dan kesejahteraan saya,” katanya.

Uyaina Arshad Masih Berehat Selepas Pembedahan 2

Dalam satu di Instagram miliknya, Uyaina menceritakan dia menjalani pembedahan pada jam 10 malam Isnin lalu selepas dimasukkan wad kerana sakit di bahagian bawah kanan perut.

Selepas 6 hari dirawat dirumah sakit , dia sudah dibenarkan pulang dan akan menjaga kesihatannya dengan lebih baik demi anak yang dikandungnya.

Terdahulu ,suaminya, Raja Syahiran  telah membawanya ke hospital untuk membuat pemeriksaan kerana mengalami sakit di bahagian perut dan selepas diperiksa, doktor memaklumkan dia perlu dibedah segera dan ditempatkan di dalam wad.

Uyaina Arshad Masih Berehat Selepas Pembedahan 3

Uyaina selepas dicharge berkongsi rasa syukur kerana sentiasa ditemani suaminya dan itu dapat mengurangkan rasa sakit yang dialaminya semasa pembedahan.

Pasangan Uyaina dan Raja Syahiran telah melangsungkan pernikahan di Colony Star Boulevard, Kuala Lumpur pada 20 Disember lalu dan kini sudah disahkan hamil anak pertama .


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3