Time Capsule Retreat | Hanya 1 Jam Dari Kuantan Untuk Nikmati Dunia Fantasy !


Mana-mana warga kota akan bersetuju bahawa  Time Capsule Retreat adalah salah satu cara terbaik untuk berehat iaitu dengan bercuti di alam semula jadi di Malaysia.

Jika anda sedang merancang trip ke tempat istimewa dan masih buntu untuk ke mana, anda boleh ke Time Capsule Retreat kerana terdapat tempat percutian alam semula jadi di sini yang harus anda terokai!

Baca juga: 5 Cute Dessert Yang Harus Anda Cuba Di Melaka | Pencuci Mulut Popular !

Lokasi Time Capsule Retreat


Time Capsule Retreat

Terletak di Sungai Lembing di Pahang, rancang percutian anda yang seterusnya ke Time Capsule Retreat, yang ditubuhkan pada 2014 oleh pengasasnya; Kevin Young.

Time Capsule Retreat | Hanya 1 Jam Dari Kuantan Untuk Nikmati Dunia Fantasy ! 2

Diilhamkan oleh kehijauan yang subur mengelilingi Sungai Lembing, jelas sekali bahawa dia telah menemui tempat yang sesuai untuk menyediakan tempat percutian alam semula jadi kecil yang menarik minat semua pengembara.

Selain kapsul yang popular, terdapat satu siri kabin yang patut anda terokai di Time Capsule Retreat ini!

Time Capsule Retreat | Hanya 1 Jam Dari Kuantan Untuk Nikmati Dunia Fantasy ! 3

Cantik bukan, kabin Parallel ini di Time Capsule Retreat? Pertaruhan anda tidak pernah melihat kabin reflektif yang menakjubkan seperti ini!

Bermula pada RM298 semalam, anda boleh menginap di Parallel Aurora, Parallel Corporate atau Parallel Discovery yang didatangkan dengan ciri uniknya yang tersendiri.

Time Capsule Retreat | Hanya 1 Jam Dari Kuantan Untuk Nikmati Dunia Fantasy ! 4

Jika anda memutuskan untuk menginap di Parallel Aurora, bilik ini dilengkapi dengan dua bilik tidur dan bilik mandi en suite.

Sama seperti kabin Parallel yang lain, ia mempunyai ruang dek luaran untuk kumpulan anda melepak sambil menikmati secawan kopi.

Selesa untuk dua tetamu dan cukup untuk empat orang, anda juga boleh menempah Parallel Corporate yang mempunyai tingkap kaca penuh di sisi.

Jadi anda akan disambut oleh alam semula jadi sebaik sahaja anda melabuhkan tirai.

Time Capsule Retreat | Hanya 1 Jam Dari Kuantan Untuk Nikmati Dunia Fantasy ! 5

Bagi pengembara yang lebih suka ruang yang luas, anda boleh berbelanja lebih sedikit di bilik Parallel Discovery yang dilengkapi dengan jakuzi yang terletak di kawasan dek luaran peribadi.

Bilik ini juga dikelilingi dengan tingkap kaca penuh depan dan sisi serta memberikan pemandangan hutan simpan di sekeliling yang lebih baik – landskap yang bagus untuk anda tatap sebaik sahaja bangun dari tidur

  • Alamat: Time Capsule Retreat, Sungai Lembing, 26200 Sungai Lembing, Pahang
  • No.Telefon: +6013 963 8888

Website | Facebook | Instagram
Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3