The Kelapa Cafe | Tropical Kafe Popular Di Langkawi – Perfect Untuk Trip 2022 Anda!


The Kelapa Cafe menawarkan tempat makan yang santai dan juga meyediakan juadah enak untuk anda selepas anda letih seharian meneroka Pulau Langkawi. Percutian di Langkawi selalunya akan lebih fokus kepada aktiviti pantai, menginap di vila kolam renang peribadi dan  meneroka keseluruhan pulau.

Jadi untuk melengkapkan itinerary yang telah anda rancang, untuk part breakfast/lunch/early dinner anda, jangan lupa untuk berkunjung ke The Kelapa Cafe!

Baca juga: 6 Shopping Mall Popular di JB

Dekorasi

Dekorasi The Kelapa Cafe

Sebagai sebahagian daripada Tanjung Rhu Village Villas & Co, kafe ini pada mulanya dibuka hanya kepada tetamu yang menginap di vila tersebut. Kini, orang luar juga dibenarkan untuk menjamu selera dan menikmati dekorasi yang menawan serta suasana santai!

Dengan konsep dalaman yang seperti outdoor, nikmati hidangan anda sambil berendam dalam cahaya matahari yang hangat dan angin laut yang sepoi-sepoi.

Selain itu, mereka mempunyai sudut buku yang comel di mana anda boleh mengambil gambar yang sempurna untuk IG anda.

Menu The Kelapa Cafe

Nikmati pelbagai masakan gabungan Barat di kafe ini – daripada hidangan sarapan seperti telur Benedict dan Mangkuk Smoothie Buah-buahan Tropika Ocean Wave yang istimewa,

Kepada hidangan lazat seperti fillet dory dory herba pan-seared dengan sos Hollandaise dan spageti carbonara ayam telur masin.

Terdapat banyak untuk dicuba di sini, yang memberikan anda seisi keluarga peluang yang baik untuk mendapatkan juadah mengikut citarasa masing-masing.


Sebaik sahaja anda selesai makan, jangan lupa untuk mencuba dessert! Manjakan diri anda dengan Pancake Matcha Hijau khas mereka atau hilangkan dahaga anda dengan Teh Bunga Buah-buahan Campuran Ais.

Untuk pencuci mulut terbaik, pesan Tropical Twist French Toast dan tambahkan ais krim Gula Melaka dua sudu istimewa mereka! Ia adalah hidangan yang amat berbaloi untuk dicuba!

Apabila anda berada di Langkawi seterusnya, pastikan anda singgah di The Kelapa Cafe untuk menikmati hidangan yang lazat dan berseronok, ya =)

  • Waktu Operasi: Isnin-Selasa; 9AM-6PM, Sabtu-Ahad; 9AM-8PM (Ditutup setiap Rabu)
  • Alamat: 61, Jalan Tanjung Rhu, Kampung Padang Lalang, 07000 Langkawi, Kedah

Facebook | Instagram | Lokasi

Disclaimers – Semua yang admin kongsikan diatas sekadar tutorial dan ringkasan yang related dengan “The Kelapa Cafe | Tropical Kafe Popular Di Langkawi – Perfect Untuk Trip 2022 Anda!” ini sahaja. portalamalaysia tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, segala rujukan berasaskan sumber official dan betul-betul sahih sahaja.