Senarai Harga Kereta PERODUA Jun 2020 – (3%-6%)

Senarai Harga Kereta PERODUA Jun 2020 – (3%-6%)

Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (PERODUA) hari ini telah mengumumkan bahawa mulai hari ini june higga disember 2020 mereka telah menurunkan harga kereta dari 3% hingga 6% dan sekaligus menjadikan jenama perodua antara jenama terawal telah membuat penurunan tersebut.

Senarai Harga Kereta PERODUA Jun 2020 - (3%-6%) 2

Kata peneraju automotif tersebut dalah satu kenyataannya di menerusi berita harian online, penurunan percent tersebut dipecahkan kepada dua (2) slot mulai 14 jun, hal ini selaras dengan pengecualian cukai jualan kenderaan pemasangan tempatan (CKD) dan import sepenuhnya (CBU) bermula 15 Jun hingga 31 Disember dalam Pelan Jana Semula Ekonomi Negara (PENJANA) yang diumukan oleh YAB Perdana Menteri dalam Pelan Penjana Jumaat Lepas.

Lihat Juga  Connote Poslaju e-Nota Konsainan Terbaru

Kalau diikutkan pengurangan kadar peratus tersebut bemula pada 15 jun 2020 ini, namun untuk pembelian perodua, ianya bermula lebih awal iaitu pada hari ini.

Unlimited Free Shipping Shopee -> Claim Disini

Senarai Harga Setelah Turun Dari 3%-6%


Senarai Harga Kereta PERODUA Jun 2020 - (3%-6%) 3

Antara model semasa Perodua adalah

Axia


Senarai Harga Kereta PERODUA Jun 2020 - (3%-6%) 4

Kereta ni sesuai untuk bagi yang nak mula pakai kereta, antara yang paling murah antara semua model-model kereta perodua.

Bezza


Senarai Harga Kereta PERODUA Jun 2020 - (3%-6%) 5

Bezza merupakan kereta sedan pertama perodua, spec memang cun dan antara yang termurah selepas model axia.

Myvi


Senarai Harga Kereta PERODUA Jun 2020 - (3%-6%) 6

Kereta ni memang menjadi pilihan pembeli, dari versi pertama sampai la ke versi terbaru, permintaan model ini memang viral.

Lihat Juga  Cara Hentikan Langganan Astro Untuk Jimat - Mudah!

Alza


Senarai Harga Kereta PERODUA Jun 2020 - (3%-6%) 7

Alza antara kereta pilihan terutamanya yang dah bekerluarga, sebabnya ada 6 seat sampai belakang, famly yang ada anak memang sesuai dengan kereta ni, travel jauh pun sedap.

Aruz


Senarai Harga Kereta PERODUA Jun 2020 - (3%-6%) 8

Model premium antara semua model-modeal perodua, harga nya tak terlalu over sangat seperti jenama-jenama lain yang sama level dengannya.

Adakah sekarang masa sesuai beli kereta? bagi pendapat min boleh saja, tapi perlu buat kira-kira model mana yang sesuai dengan bajet anda.

Jenama-jenama lain juga akan turut ada pengumuman berkaitan penurunan ini berdasarkan saranan (Penjana) yang diumukan oleh kerajaan tempoh hari. Jadi tak lama lagi kita tunggu dan lihat.

Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3