Tanjong Jara Resort, Terengganu | Hidden Gem Yang Harus Anda Inap 2022


Jika anda sedang merancang percutian ke Terengganu, apakata anda menginap di Tanjong Jara Resort? Tidak dapat dinafikan bahawa Terengganu adalah salah satu negeri yang mempunyai banyak pulau yang cantik.

Oleh itu, terdapat banyak hidden gem yang indah untuk sedang menanti anda untuk anda terokai, dan salah satu daripadanya ialah Tanjong Jara Resort!

Baca juga: K’FRY Urban Korean | Fast Food Yang Mouth-watering & Tasty- Ada 8 Lokasi !

Lokasi Tanjong Jara Resort


Terletak di sepanjang pantai Tanjung Jara yang tenang yang terletak di utara Kuala Dungun, resort mewah di Malaysia ini menjanjikan penginapan dalam kemegahan yang kaya dengan warisan.

Diinspirasikan oleh seni bina istana Melayu abad ke-17, resort ini mempunyai koleksi bilik dan vila yang diperbuat daripada kayu tempatan dan dihiasi dengan perabot tempatan dan berinspirasikan tradisional.

Tanjong Jara Resort, Terengganu | Hidden Gem Yang Harus Anda Inap 2022 1

Resort ini terletak betul-betul di tepi pantai yang tenang, jadi anda akan  terpesona dengan pemandangan lautan yang indah.

Untuk menyelami syurga Pantai Timur ini, terdapat banyak perkara yang boleh dilakukan di Tanjong Jara Resort. Mulakan hari anda dengan Senaman Sucimurni, senaman regangan istimewa resort yang diilhamkan oleh tujuh chakra haiwan utama.

Seterusnya, anda boleh menyertai Rahsia Dapur Melayu untuk menemui keajaiban masakan rumah Melayu tradisional yang dipandu oleh pakar masakan tempatan, termasuk lawatan ke pasar pagi.

Jika anda seorang pencinta haiwan, sertai Lang Tengah Turtle Watch di mana anda boleh belajar tentang penyu laut yang mengagumkan dan usaha pemuliharaan yang dilakukan untuk melindungi anak-anak mereka daripada pemburu haram dan mengembalikannya ke habitat semula jadi mereka di laut.

Resident Naturalist @ TANJONG ARA RESORT

Sesuai untuk pencinta alam semula jadi, sertai Jara Hill Walk di mana seorang naturalis pemastautin akan membawa anda berjalan kaki hutan ke pemandangan panoramik pantai sambil berkongsi fakta menarik tentang flora dan fauna tempatan.

Spa Village @ Tanjong Ara Resort

Tanjong Jara Resort, Terengganu | Hidden Gem Yang Harus Anda Inap 2022 2

Spa Village @ Tanjong Ara Resort

Jangan lupa buat temujanji di Spa Village Tanjong Jara untuk Urutan Gamelan (urutan tradisional Melayu), Bersiram (Mandian Susu Wangi) atau Tuam Pasir (Terapi Pasir Laut).

Tamatkan malam anda dengan Dining On The Rocks, di mana anda dan pasangan anda boleh menikmati set makan malam lima hidangan di tengah-tengah perairan Laut China Selatan yang diterangi cahaya bulan! =)

  • Alamat: Batu 8, Off Jalan Dungun, 23000 Kuala Dungun, Terengganu
  • No.Telefon: 098451100

Website | Facebook | Instagram | Lokasi


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3