Home » Isu Semasa » Tanah Runtuh Di Jalan Cameron Highland , Dua Kenderaan Tertimbus.

Tanah Runtuh Di Jalan Cameron Highland , Dua Kenderaan Tertimbus.

Dalam berita hangat hari ini , terdapat dua kenderaan yang dipercayai tertimbus akibat daripada tanah runtuh di yang terjadi di Jalan Simpang Pulai-Cameron Highlands .

Yang mana kenderaan yang tertimbus oleh tanah runtuh itu adalah sebuah lori kecil dan sebuah kereta. Dsebabkan kejadian tersebut, laluan di kedua-dua arah itu ditutup bagi semua kenderaan.

Melalui laporan yang diterima pihak Bomba bagaimanapun masih belum dapat mengenal pasti jumlah penumpang yang berada di dalam kenderaan berkenaan.

Beberapa Anggota bomba dari kawasan berkenaan sedang berada di tempat kejadian untuk melakukan operasi menyelamat dan membantu menutup jalan daripda dilalui oleh pengguna jalan raya.

Dalam laporan yang diberitahu juga bahawa pihak bomba telah menerima panggilan berhubung kejadian itu kira-kira jam 1.44 petang hari ini.

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Perak menjelaskan bahawa maklumat mengenai kejadian itu diterima pada pukul 1:44 petang tadi dan pihak mereka telah menghantar sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) ke lokasi kejadian bagi operasi mencari dan menyelamat.

Setelah Pasukan Penyelamat Dan Bomba sampai bersama jentera di lokasi, pihak mereka mendapati berlaku tanah runtuh yang mana ianya telah menghalang laluan utama ke Cameron Highlands.

Semua jalan untuk menuju ke Cameron telah ditutup dan dikatakan jalan alternatif atau jalan lama akan dibuka untuk urusan perjalanan para pengguna jalanraya yang berada di kawasan berkenaan,

Sebaiknya urusan pelancongan dan perjalanan ke Cameron Highland di tunda pada tahun hadapan sehingga habisnya musim kengtujuh kerana pada musim sekarang sering berlaku hujan dan tanah runtuh pada tempat yang tertentu lebih-lebih lagi kawasan tanah tinggi dan bergunung – ganang.

Penafian – Semua artikel kami share diatas hanyalah tutorial dan rujukan artikel related dengan “Tanah Runtuh Di Jalan Cameron Highland , Dua Kenderaan Tertimbus.” ini sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, segala hebahan berpandukan sumber rasmi dan betul-betul sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!