Home » Gosip Artis Malaysia » Suami Zizi Kirana kagum isteri kuat hadapi ujian dan istiqamah tutup aurat

Suami Zizi Kirana kagum isteri kuat hadapi ujian dan istiqamah tutup aurat

Penyanyi Zizi Kirana telah didakwa melanggar kontrak produksi drama dengan syarikat produksi popular di Malaysia dan telah menjadi hangat dalam kalangan netizen dan penggiat seni.

Kes tersebut mengundang pelbagai reaksi lebih-lebih lagi apabila perubahan imej Zizi Kirana yang memakai tudung ketika penggambaran drama lakonannya masih berbaki sekitar 30 peratus.

Suami Zizi Kirana iaitu pelakon Yusuf Bahrin, dia kagum dengan kecekalan isterinya ketika berdepan ujian dalam melaksanakan perintah Allah untuk menutup aurat.

Sebagai suami yang bertanggungjawab, beliau enggan mencampuri urusan kerja Zizi khususnya membabitkan isu dakwaan melanggar kontrak, Yusuf berkata dia sentiasa menyokong apa jua tindakan isterinya ke arah kebaikan.

“Alhamdulillah saya bersyukur kepada Allah kerana bagi kemanisan dalam rumah tangga kami. Sebagai suami kepada Zizi saya redha dan terima ujian yang Allah bagi dekat isteri saya.

“Saya sangat-sangat bersyukur sebab Zizi sangat kuat menghadapi segala ujian Allah ini.

“Saya akan support dia 100 peratus untuk terus istiqamah di jalan Allah. Saya akan sentiasa ada di sisi dia walau apa pun ujian yang dihadapinya,” katanya ketika dihubungi mStar.

Pada 28 Oktober lalu mStar menyiarkan kenyataan penerbit dan pengarah drama Jamu Nesan, Datuk Rafiena yang mendakwa Zizi gagal melangsaikan baki penggambaran gara-gara berubah dengan imej bertudung.

Zizi juga menerusi penjelasan kepada mStar mengakui bahawa mereka belum mencapai kata sepakat berhubung tarikh baharu yang dicadangkan pihaknya walaupun produksi bersetuju agar dia tampil bertudung.

Mengulas lanjut tentang situasi yang dihadapi Zizi, Yusuf berkata dia bersyukur kerana isterinya tetap dengan pendirian untuk menjadi seorang muslimah yang baik dan tetap terus bertudung.

Penafian – Bahan artikel portalamalaysia kongsikan dihalaman ini hanyalah panduan tutorial dan ringkasan artikel related dengan “Suami Zizi Kirana kagum isteri kuat hadapi ujian dan istiqamah tutup aurat” sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, semua rujukan berasaskan sumber official dan betul-betul sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes