6 Store Untuk Shopping Produk Jepun Yang Authentic


Selain makanan halal Jepun yang menakjubkan, tarikan ikonik seperti Tokyo Disneyland dan landskap yang menakjubkan, senarai store untuk shopping produk Jepun ini tidak boleh dilepaskan terutamanya jika anda gemar membeli-belah.

Memandangkan trip ke sana menelan belanja yang banyak, kami telah mengumpulkan senarai tempat di Kuala Lumpur dan Selangor yang merupakan store untuk shopping produk Jepun – daripada wagyu halal dan mi segera kepada buah-buahan bermusim dan banyak lagi!

Baca juga: 5 Snek Thailand Di Pasaraya Malaysia | Halal .Tasty. Authentic

Store Untuk Shopping Produk Jepun Di Malaysia


Don Don Donki

don don donki @ store untuk shopping produk jepun

Terletak di Pusat Beli-belah Lot 10 di Kuala Lumpur, store untuk shopping produk Jepun ini adalah kedai JONETZ by Don Don Donki pertama di Malaysia.

Kedai konsep ini adalah sebahagian daripada peruncit rangkaian diskaun terkenal Jepun, Don Don Donki dan mempunyai 3 tingkat khusus untuk makanan ringan dan barangan runcit, hasil segar dan daging, serta rumah dan kediaman.

  • Alamat: Lot 10 Shopping Centre, G8 G11, F8 F18, S8 S16, 50 Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur

FamilyMart

Sama ada anda memerlukan quick bite, snek tengah hari atau makanan ringan untuk menahan rasa lapar anda, anda sentiasa boleh mengharapkan FamilyMart untuk melakukan silap mata.

Francais tore untuk shopping produk Jepun yang popular ini mempunyai kesemuanya: gulungan maki, kotak bento, oden, omurice dan banyak lagi!

  • Alamat: Klik di sini untuk senarai penuh cawangan FamilyMart di Malaysia

MUJI

6 Store Untuk Shopping Produk Jepun Yang Authentic 1

Sesiapa yang menggemari estetika minimalis Jepun pastinya harus membeli-belah dari MUJI. Mujirushi Ryohin (MUJI dalam bahasa Jepun) diterjemahkan sebagai “barangan berkualiti tanpa jenama”.

Memfokuskan pada reka bentuk yang berfungsi dan berkualiti, berseronoklah melayari rangkaian barangan isi rumah, pakaian dan makanan mereka yang menakjubkan semestinya di store untuk shopping produk Jepun ini!

  • Alamat: Klik di sini untuk senarai penuh cawangan MUJI di Malaysia.

Daiso

6 Store Untuk Shopping Produk Jepun Yang Authentic 2

Popular terkenal kerana menjual pelbagai produk comel dan unik, Daiso sering dirujuk sebagai “kedai dolar Jepun”.

Store untuk shopping produk Jepun ini ialah tempat yang menyeronokkan untuk membeli-belah kerana anda sering terjumpa semua jenis khazanah yang anda tidak tahu yang anda inginkan! =)

  • Alamat: Klik di sini untuk senarai penuh cawangan Daiso di Malaysia.

Isetan

6 Store Untuk Shopping Produk Jepun Yang Authentic 3

Diiktiraf sebagai kumpulan korporat terkemuka dalam industri peruncitan Jepun, Isetan ialah tempat membeli-belah yang popular di mana anda akan dapat menemui semua jenis perkara merentasi fesyen, kecantikan dan juga barangan rumah.

  • Alamat: Terdapat tiga cawangan Isetan di Malaysia 1) Isetan KLCC 2) Isetan The Garden 3) Isetan 1Utama

Gyomu Super

6 Store Untuk Shopping Produk Jepun Yang Authentic 4

Pasar raya Gyomu Super yang baru dibuka adalah syurga mutlak bagi pencinta Jepun kerana mereka menjual barangan import Jepun.

Mereka membawa produk berkualiti tinggi hanya pada harga yang lebih rendah! Kedai ini juga sesuai jika anda mempunyai keluarga besar kerana kebanyakan barangan dijual dalam kuantiti pukal.

Mereka yang pernah ke pasar raya tersebut melaporkan bahawa harganya agak kompetitif berbanding rangkaian runcit Jepun yang lain di Malaysia.

  • Alamat: G-05A, Pinnacle, Lorong Utara C, 46200 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
  • Waktu Operasi: 10 pagi – 8 malam (Setiap hari)

Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3