SilaLima, Kuantan | Bermalam Di Guesthouse Modern & Awesome – Dari RM177/malam !


SilaLima merupakan sebuah guesthouse yang wajar anda pilih sebagai penginapan jika anda bercuti di Kuantan. Sama ada anda seronok menemui permata tersembunyi atau mencari kafe hipster halal baharu, terdapat banyak perkara untuk dilihat dan dilakukan di Kuantan.

Dikenali sebagai ibu kota Pahang, ia semakin menjadi salah satu destinasi terbaik untuk percutian hujung minggu di Malaysia. Jika anda sedang mencari tempat penginapan yang menarik, lihat penginapan ini yang akan kami tunjukkan kepada anda ini; SilaLima Guesthouse!

Baca juga: Solesor Kampong Beach Resort | Nikmati Kabin Di PD Dengan Private Beach & 2 Pool!

Lokasi SilaLima

SILALIMA KUANTAN

Terletak di Kuantan, memang mudah untuk anda berasa kagum dengan seni bina kontemporari SilaLima Guesthouse. Hanya 10 minit pemanduan dari pantai Teluk Chempedak, penginapan ini diuruskan oleh hos Gary dan Esther yang sentiasa bersedia untuk membuatkan anda berasa seperti di rumah sendiri.

Dihiasi dengan perabot moden dan estetika, anda mungkin mengejutkan rakan anda apabila anda mengatakan rumah tamu ini sebenarnya terletak di Kuantan- bukannya bandar raya moden seperti KL atau JB!

Bilik Penginapan

Bergantung pada saiz kumpulan perjalanan anda, SilaLima terdiri daripada beberapa kategori bilik dan kami mengesyorkan untuk anda menginap di Suite SILA.

Lengkap dengan dua katil single, ia dilengkapi dengan kemudahan moden seperti penghawa dingin, bilik mandi en suite, TV skrin rata, Wi-Fi percuma dan meja tulis. Kebanyakan bilik juga mempunyai halaman sendiri, jadi pastikan anda request kepada tuan rumah untuknya!


SilaLima tidak mempunyai dapur untuk menyediakan hidangan untuk tetamu mereka, tetapi jangan risau, terdapat banyak makanan halal berdekatan!

Hanya dalam jarak pemanduan yang singkat, anda boleh menikmati makan malam lewat di Restoran Satay Zul, nasi dagang di Kedai Makan Noor Azliha, dan nasi minyak di Eda Yasin Nasi Minyak. Jangan lupa untuk menerokai permata tersembunyi yang menakjubkan di Kuantan juga!

Jika anda sedang mencari tempat penginapan di Kuantan, anda boleh bermalam di SilaLima Guesthouse!

  • Rate: Bermula dari RM177/malam di Agoda
  • Alamat: No 5, Jalan Alor Akar, 25050 Kuantan, Pahang

Facebook | Instagram

Disclaimers – Semua artikel kami kongsikan diatas merupakan tutorial dan rujukan yang related dengan “SilaLima, Kuantan | Bermalam Di Guesthouse Modern & Awesome – Dari RM177/malam !” ini sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, segala rujukan berasaskan sumber rasmi dan betul-betul sahih sahaja.