Senarai Harga Kereta Honda City

Harga Honda City 2022: Bayaran Bulanan Kereta Baru RM787

Dahulu ada yang telah mengatakan bahawa model ini adalah kereta cikgu sekolah. Ini kerana ramai guru sekolah yang telah menggunakan model kereta Honda ini. Sekarang tidak lagi. Yang mana sekarang lebih banyak profesion yang berminat dan berjaya memiliki model ini terutamanya golongan muda di Malaysia. Ini kerana model baru ini lebih nampak sporty dan segar dengan beberapa pembaharuan yang dibuat.

Kini Portalmalaysia telah memberikan senarai harga penuh kepada anda semua untuk menilai sendiri yang diberikan di bawah:

 

Senarai Harga Kereta Honda City

Promosi Diskaun Honda City Baharu

VARIAN HARGA
Varian City 1.5S RM 78,500 RM75,295.36
Varian City 1.5E RM 84,600 RM80,978.91
Varian City 1.5V RM 91,600 RM 87,600.63

Pastikan gaji anda mesti atas RM2400 sebulan tidak kira anda penjawat awam / kakitangan swasta

VARIAN PEMBAYARAN BULANAN
Varian City 1.5S RM 787.00
Varian City 1.5E RM 865.00
Varian City 1.5V RM 917.00

Contoh harga pembayaran bulanan di atas adalah untuk harga kereta one the road (harga atas jalan) dengan deposit / bayaran pendahuluan untuk kadar faedah (interest) 2.6 peratus bagi pinjaman kereta honda city (car loan) selama tempoh 9 tahun.

Senarai Harga Kereta Honda City

Ciri-ciri Yang Menarik Untuk Harga City 2022

  • Harga honda city baru adalah lebih rendah berbanding ketika harga pelancaran untuk tahun-tahun sebelum ini dengan kelengkapan dan ciri yang lebih baik
  • Bahagian exterior untuk Gril bahagian depan lebih bold yang mana ia carryover model Honda yang lain Honda Civi, Honda Accord, Honda HRV yang tebal-tebal seperti ada sekarang ini
  • Menggunakan sport rim 16 inci dengan single tone. Bagi kami kelihatan biasa. Model City RS lebih cantik dengan dual tone pada sport rim.
  • Lampu belakang ada 3 combination warna yang tampak seakan model baru BMW 3 series. Cantik terutamanya di waktu malam!
  • Bahagian interior model ini tampak fresh berbanding model lama daripada aspek dashboard, stereng kereta, meter cluster sehingga gear knob, semuanya adalah baru
  • Apa yang kami suka di bahagian infotainment, Honda Malaysia memberikan skrin yang lebih besar dan lebih jelas visualnya berbanding model lama City, juga lebih kemas paparannya.
  • Berbanding model lama City, untuk versi baru kali ini kawalan aircond menggunakan kemaskini butang fizikal berbanding touch screen dahulu yang mana agak melecehkan untuk mengawalnya. Versiti baru ini lebih praktikal untuk cuaca panas di Malaysia
  • City baru memberikan ada design stereng yang terkini dan terbaru. Kami suka. Mereka sertakan padlle shift. Susunan butang di stereng lebih praktikal dan kemas serta sedap untuk menekannya.
  • Bahagian ruang belakang. Sangat-sangat luas tempat duduk belakang. Yang best, Honda Malaysia beri lagi 2 power outlet untuk kegunaan penumpang belakang. Ada disediakan juga kemudahan letak barang termasuk tablet dan telefon bimbit anda.
  • Semasa test drive kereta ini, Dengan enjin 1.5 VTEC dengan transmisi CVT 7 speed, sedap bawa untuk kereta segemen B, begitu juga ketika drive di bahagian sekolah.

Ingin tahu lebih lanjut sila layari laman web Honda Malaysia

 

Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3