Home » Isu Semasa » Segera Luluskan Pengeluaran i-Citra RM10,000 – Najib Razak

Segera Luluskan Pengeluaran i-Citra RM10,000 – Najib Razak

Selepas Parti Barisan Nasional menang 2 per 3 pada PRN (Pilihan Raya Negeri) di Melaka minggu lepas, Datuk Seri Najib Razak iaitu Bekas Perdana Menteri Malaysia menggesa kerajaan untuk luluskan pengeluaran i-Citra RM10,000 secepat mungkin.

Luluskan i-Citra RM10,000

Dalam laman Facebook beliau, ahli Parlimen Pekan menggesa Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abduk Aziz (Menteri Kewangan Malaysia) untuk bertindak segera dengan permintaan tersebut.

“Tengku Zafrul, kasi tekan butang i-Citra RM10k secepat mungkin,” tulis beliau.

Baca Juga : BKM Bantuan Keluarga Malaysia – Dapat RM2,000 tunai!

Ramai Setuju

Rata-rata netizen & pengguna laman sosial menyambut baik dan bersetuju dengan cadangan tersebut. Ramai berharap agar kerajaan luluskan segera pengeluaran RM10,000.

Antara komen yang menarik perhatian :“ Betul tu Datuk, saya perlukan modal RM10,000 untuk buat modal berniaga kecil-kecilan.”

Bukan Cadangan Populis

Tambah beliau lagi, cadangan tersebut bukanlah langkah populis tetapi berpunca daripada keadaan dan keperluan mendesak rakyat pasca pandemik ini.

“Saya amat berharap agar had maksimum iCitra dapat dinaikkan kepada RM10k sebagai skim pengeluaran khas yang terakhir, kerana sebenarnya ramai yang mempunyai tunggakan yang perlu dijelaskan dan ramai juga yang perlukan modal untuk mulakan perniagaan kecil-kecilan.”

Baca Juga Bantuan Modal Perniagaan MyKasih Kapital

Semoga cadangan ini diluluskan kerajaan agar rakyat mendapat manfaat & dapat ringankan bebas kos sara hidup untuk mengharungi kehidupan pasca pandemik ini.

Disclaimers – Semua yang admin kongsikan dihalaman ini merupakan panduan dan rujukan artikel berkaitan dengan “Segera Luluskan Pengeluaran i-Citra RM10,000 – Najib Razak” sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, segala hebahan berpandukan sumber rasmi dan sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes