Home » Tips/Petua » Ini Sebab Kenapa Air Cond Tak Boleh Buka Sekali Dengan Kipas

Ini Sebab Kenapa Air Cond Tak Boleh Buka Sekali Dengan Kipas

Cuaca panas yang agak terik mesti membuatkan kita tak sanggup berada di luar rumah berlama-lama kan? Kadang tu, selesai saja urusan di luar kita akan segera mahu pulang ke rumah untuk ‘menyejukkan’ diri.

Sudah tentu apa yang kita bayangkan di fikiran kita sebelum tiba di rumah adalah mahu on air cond dan kipas untuk cepat rasa sejuk.

Setelah itu, bolehlah kita menikmati tidur yang lena dalam keadaan sejuk setelah seharian berpanas di luar. Itu yang kita fikirkan.

Tapi korang kena tau yang bila kita on air cond dan kipas serentak akan beri kesan buruk pada air cond kita. Malah, kita terpaksa keluarkan lebih banyak duit untuk kos menyelenggara air cond tersebut.

Kalau korang nak tau penyebabnya.  Korang boleh baca dan cuba fahamkan penjelasan Muhammad Noramin Mat dibawah ini menerusi fb beliau.

Sumber: Muhammad Noramin Mat

Penafian – Bahan artikel kami kongsikan dihalaman ini hanyalah panduan dan rujukan yang related dengan “Ini Sebab Kenapa Air Cond Tak Boleh Buka Sekali Dengan Kipas” sahaja. portalamalaysia tidak ada kaitan dengan government agency atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, segala hebahan berpandukan sumber rasmi dan betul-betul sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!