Home » Isu Semasa » ROYALTI MINYAK KELANTAN PAS CADANG JAWATANKUASA BEBAS ANTARA KERAJAAN KELANTAN DAN PERSEKUTUAN

ROYALTI MINYAK KELANTAN PAS CADANG JAWATANKUASA BEBAS ANTARA KERAJAAN KELANTAN DAN PERSEKUTUAN

Parti Islam Semalaysia (PAS) mencadangkan untuk sebuah jawatankuasa bebas melibatkan Kerajaan Negeri Kelantan dan Kerajaan Persekutuan perlu diwujudkan bagi membincangkan isu-isu penting berkaitan royalti Petroleum.

Timbalan Presiden PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man juga berkata, apabila jawatankuasa khas itu diadakan perbincangan harus diadakan dengan melibatkan Kementerian Kewangan dan Perdana Menteri.

“Saya cadangkan supaya diwujudkan satu jawatankuasa bebas yang dipersetujui oleh Kerajaan Negeri dan Kerajaan Pusat untuk kita mengesahkan beberapa perkara, pertama sekali (soal) jarak tiga batu nautika, kerana (pihak) masing-masing mempunyai fakta sendiri mengenainya.

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

“Kedua, soal berapa jumlah pengeluaran itu juga kita kena tentukan, dan ketiga melibatkan soal tiga batu nautika, yang ketika dibuat perjanjian dahulu tiada dalam senarai.” katanya didalam sidan media selepas melakukan lawatan kerja di Kampung Pohon Celagi.

Beliau menjawab berkaitan isu royalti petroleum yang diaktakan berlanjutan sejak sekiam lama itu adakah ianya boleh diselesaikan, beliau yakin akan ada jalan terbaik utk menangani perkara itu, tambahan lagi Kerajaan Negeri Kelantan bukan lagi berada didalam blok pembangkang.

Disclaimers – Semua yang portalamalaysia share diatas hanyalah tutorial dan ringkasan yang berkaitan dengan “ROYALTI MINYAK KELANTAN PAS CADANG JAWATANKUASA BEBAS ANTARA KERAJAAN KELANTAN DAN PERSEKUTUAN” ini sahaja. portalamalaysia tidak ada kaitan dengan government agency atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, segala hebahan berpandukan sumber official dan sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!