Rayuan TMJ Buat Kali Kedua Untuk Penyokong JDT!


JDT vs Sri Pahang. Ikuti Berita Sukan Bola Sepak Disini.

Pemilik Kelab Bola Sepak Johor Darul Ta’zim (JDT), Tunku Ismail Sultan Ibrahim (TMJ) merayu para penyokong Harimau Selatan memenuhi Stadium Sultan Ibrahim untuk aksi Liga Super menentang Sri Pahang pada malam esok.

Ia adalah perlawanan terakhir pada bulan ini sebelum liga direhatkan untuk memberi laluan kepada persiapan skuad kebangsaan bagi menghadapi saingan Kelayakan Piala Asia 2023 pada bulan Jun nanti.

“Esok perlawanan terakhir selepas itu direhatkan untuk 1 bulan. Datang stadium beri sokongan. Tahun ini, semangat melawan pasukan luar biasa. Sejarah dan rekod sudah tercipta.”

“Sokongan anda memberi setiap pemain semangat yang luar biasa. Kesian saya ni. Berjuta-juta duit keluar, masa, pengorbanan, sejarah, pencapaian dan masih kena merayu untuk penyokong ke stadium. Apa apa pun terima kasih atas sokongan anda.” tulis TMJ di ruang komen dalam laman instagram Official Johor.

TMJ turut mendedahkan beliau telah banyak berkorban masa dan wang untuk memajukan bola sepak Johor dan berharap agar para penyokong setia pasukan itu sentiasa hadir ke stadium dalam setiap perlawanan.

JDT kini kekal berada di kedudukan teratas Liga Super dengan 15 mata selepas mengharungi 5 perlawanan. Mereka juga satu-satunya pasukan yang masih mengekalkan rekod tanpa kalah dan hanya bolos satu gol sahaja setakat ini.


Seramai 14 orang pemain JDT telah dipanggil ke kem latihan pusat Harimau Malaya yang akan bermula pada hari Khamis ini, 19 Mei 2022.

Disclaimers – Bahan yang kami share dihalaman ini sekadar tutorial dan ringkasan yang berkaitan dengan “Rayuan TMJ Buat Kali Kedua Untuk Penyokong JDT!” ini sahaja. portalamalaysia tidak ada kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, semua rujukan berpandukan sumber official dan sahih sahaja.Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!

Portal Malaysia