Range Rover Defender Mula Dilancarkan


Range Rover Defender buat pertama kali yang telah dilancarkan pada tahun 1948 dan sejak itu, jentera cantik ini boleh dilihat hampir di mana-mana. Tahun depan telah menandakan bahawa ulang tahun ke-75 Defender sebagai ikonik dan untuk meraikannya, Range Rover memberikan ia Defender Edisi Terhad ke-75 berdasarkan kereta Series 1 yang asal dengan pilihan hibrid juga tersedia.

Range Rover Defender Mula Dilancarkan 2

Sumber: google image

75th Limited Edition Defender ini juga telah menawarkan dalam kedua-dua reka bentuk badan 90 dan 110 dengan 90 dalam versi dua pintu dan pendek manalala 110 ialah versi empat pintu yang lebih panjang. Kereta ini juga telah didatangkan dalam warna Grasmere Green yang unik, merupakan salah satu warna Defender pertama yang didedahkan di Amsterdam Motor Show. Tema hijau diteruskan di bahagian dalam dengan bahagian dalam menampilkan bar hijau pada papan pemuka dengan perkataan “DEFENDER” di bahagian penumpang bersama-sama dengan beberapa elemen hijau hadir pada papan pintu. Dibahagian dalam boleh dikatakan serba hitam dan menampilkan reka bentuk yang bersih dan moden.

Range Rover Defender Mula Dilancarkan 3

Sumber: google image

Disamping itu, salah satu ciri luaran yang menarik ialah tayar ganti yang dipasang pada bahagian belakang Defender 75th Edisi Terhad yang menampilkan rim hijau sepenuhnya yang sepadan dengan warna luaran. Itu menunjukkan perhatian yang sangat baik terhadap perincian dan secara keseluruhan, kereta kelihatan hebat. Selain daripada itu, Defender 75th Limited Edition baharu turut disertakan dengan pilihan enjin hibrid sebagai tambahan kepada pilihan diesel biasa. Ini ialah enjin hibrid ringan P400e dan menambah satu lagi lapisan kemodenan pada SUV yang kelihatan klasik (hanya di luar sahaja). Pilihan enjin P400e pada Defender 75th Edisi Terhad menampilkan enjin pengecas turbo empat silinder 2.0 liter dibantu oleh motor elektrik yang mengeluarkan kira-kira 404Ps kuasa dan 640Nm tork kepada keempat-empat roda dan dipasangkan dengan kotak gear automatik 8-kelajuan.

Range Rover Defender Mula Dilancarkan 4

Sumber: google image

Ia sememangnya sebagai Range Rover yang baharu, Defender 75th Edisi Limited telah dilengkapi dengan beberapa kemudahan moden seperti skrin infotainmen tengah 11.4 pivi Pro inci serta pengecas wayarles, Configurable Terrain Response, 3D Surround Camera dan beberapa lampu depan LED yang nampak cool. Defender 75th Edisi Terhad juga menampilkan Sistem Bunyi Meridian premium bersama-sama dengan semua keselamatan biasa dan sistem ADAS yang diharapkan daripada Range Rover berspesifikasi tinggi. Lagipun kereta edisi terhad ini berasaskan varian HSE dengan spesifikasi tertinggi.

 


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3