Top 7 Port Nasi Lemak Yang Sedap & Affordable Sekitar Lembah Klang


Ia sentiasa menyenangkan untuk mencari port nasi lemak terbaik di Kuala Lumpur (KL) dan Selangor. Jika ia tidak menjadi menu sarapan pagi, anda boleh memakannya pada bila-bila masa sepanjang hari.

Tiada peraturan khusus tentang bagaimana anda harus menikmati sepinggan nasi lemak yang lazat, bukan? Jadi, berikut adalah pilihan utama kami untuk port nasi lemak terbaik di KL dan Selangor yang sememangnya berbaloi untuk dikunjungi =)

Baca juga: 5 Tarikan Menarik Di Singapura | Popular & Latest 2022 !

Village Park Nasi Lemak

Nasi Lemak Village Park, Port Nasi Lemak KL

Semua yang menggemari nasi lemak pasti kenal dengan tempat ini. Terletak di kawasan sibuk di Uptown Damansara, Village Park Nasi Lemak dikenali dengan anggun sebagai salah satu port nasi lemak paling popular di kawasan itu ?

Walaupun tempat letak kereta agak susah untuk diperolehi, pencarian nasi lemak terbaik di Lembah Klang ini pastinya berbaloi. Walaupun tempat itu terkenal dengan ayam rangupnya, rendang ayam juga amat sedap!

 • Waktu Operasi: Isnin-Jumaat; 6.30AM – 7.30PM, Sabtu-Ahad; 6.30AM-6PM
 • Alamat: 5, Jalan SS 21/37, Damansara Utama, 47400 Petaling Jaya, Selangor

Instagram 

Nasi Lemak Saleha

Terletak di Kampung Pandan Dalam yang sibuk, port nasi lemak seterusnya; Nasi Lemak Saleha sentiasa menjadi bualan ramai.

Disediakan dalam balutan tradisional daun pisang, haruman nasi lemaknya sungguh manis, memikat semua lapisan masyarakat! Disediakan dalam pek sambal, kacang tanah, ikan bilis, timun dan telur rebus, ia adalah gabungan klasik yang sukar untuk ditolak.

Hidangan anda tidak lengkap tanpa ayam goreng berperisa seperti herba dan rempah ratus, bukan?

 • Waktu Operasi: Setiap hari, 7AM – 10PM
 • Alamat: No. 2, Jln Seri Rejang 4, Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Website | Facebook | Instagram

Nasi Lemak Wanjo Kampung Baru

Port nasi lemak seterusnya; Nasi Lemak Wanjo Kampung Baru mempunyai barisan menu sarapan pagi yang pelbagai. Dan suah tentu, watak utamanya ialah nasi lemak!

Sesuai dinikmati siang dan malam, nasi lemak mereka adalah antara yang terbaik dan bertambah sedap jika diiringi dengan lauk pauk yang lazat. Apabila tiba giliran anda, jangan lupa beritahu yang aanda inginkan ayam goreng, sambal sotong atau rendang daging.

Akhir sekali, hiasi pilihan anda dengan sekeping telur goreng, dan anda telah bersedia untuk menikmati hidangan terbaik pada hari itu!

 • Waktu Operasi: Dibuka setiap hari, 6.30AM-12AM
 • Alamat: 8, Jalan Raja Muda Musa, Kampung Baru, 50300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Instagram

Nasi Lemak Bumbung

Walaupun namanya ganjil, Nasi Lemak Bumbung sebenarnya salah satu port nasi lemak terbaik di Lembah Klang. Gerai kecil ini selalunya mempunyai barisan pelanggan yang panjang menunggu untuk dihidangkan, dan itu adalah penanda yang bagus untuk penggemar nasi lemak?

Hidangan yang paling ketara dalam nasi lemak ialah telur mata goreng. Diletakkan di atas daun pisang, keharuman nasinya dipertingkatkan manakala hidangan itu diiringi dengan ayam goreng serta sambal manis dan pedas.

Ikan bilis selalunya hanya sedikit tetapi anda sentiasa boleh meminta lebih!

 • Waku Operasi: Setiap hari, 5.30PM – 4AM
 • Alamat: Jalan 21/11b, Sea Park, 46300 Petaling Jaya, Selangor

Botak Nasi Lemak

Sukar untuk menahan sepinggan nasi lemak yang enak, terutamanya apabila ia kelihatan seperti yang dihidangkan di Botak Nasi Lemak. Dikenali sebagai port nasi lemak kedua terbaik di Petaling Jaya, antara menu terlaris adalah termasuk nasi lemak ayam goreng dan nasi lemak sotong sambal!

Jangan lupa gandingkan hidangan anda dengan teh susu hijau Thai ais, kedondong ais dan kopi putih ais untuk menyejukkan badan selepas menghabiskan sepinggan nasi lemak berempah.

 • Waktu Operasi: Selasa-Ahad; 8PM-3PM (Ditutup setiap Isnin)
 • Alamat: 13, Jalan SS 3/37, Taman Universiti, 47300 Petaling Jaya, Selangor

Facebook | Instagram

Nasi Lemak Famous

Namanya cukup jelas. Terletak di bandar Bangsar yang sibuk, gosip mengenai port nasi lemak popular; Nasi Lemak Famous pastinya patut dicuba. Nasi lemak itu kadangkala dirujuk sebagai “nasi lemak ganja” hanya kerana ia membuatkan anda terus datang untuk membelinya!

Untuk rasa luar biasa, cuba nasi lemak dengan sambal sotong. Walaupun ayam berempah paling laris, Nasi Lemak Famous juga menyajikan pelbagai jenis lauk selain ayam yang akan menggoda selera anda.


 • Waktu Operasi: Isnin-Sabtu; 5PM-5AM (ditutup setiap Ahad)
 • Alamat: Jalan Telawi 1, 59100 Kuala Lumpur

Nasi Lemak Suri, Medan Selera 223

Jika anda berada di sekitar Petaling Jaya, jangan lepaskan peluang untuk pergi ke port nasi lemak seterusnya; Medan Selera 223 untuk menikmati nasi lemak yang hebat.

Medan selera 24 jam, pengunjung boleh melihat ramai peniaga nasi lemak di medan selera ini tetapi pilihan terbaik kami pastinya Nasi Lemak Suri!

Dikendalikan oleh Mohd Lutfi, beliau mewarisi perniagaan nasi lemak daripada ibunya dan sejak itu mendapat nama untuk sambal pedas tetapi berperisa.

Jangan lupa untuk menambah begedil (bola kentang goreng) dan ikan goreng dalam nasi lemak anda dan anda akan mengalami tahap rasa yang baharu!

 • Waktu Operasi: Selasa-Sabtu; 12PM-5AM, Ahad; 12PM-12AM (ditutup setiap Isnin)
 • Alamat: 34, Jalan 51a/223, Seksyen 51a, 46100 Petaling Jaya, Selangor
Disclaimers – Bahan yang portalamalaysia kongsikan dihalaman ini merupakan panduan dan rujukan ringkasan yang related dengan “Top 7 Port Nasi Lemak Yang Sedap & Affordable Sekitar Lembah Klang” ini sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, segala hebahan berasaskan sumber rasmi dan betul-betul sahih sahaja.