PKP Fasa 4 Boleh Keluar Berdua

Home » Tips/Petua » PKP Fasa 4 Boleh Keluar Berdua

Berkuatkuasa hari ini kemaskini baru berkaitan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bagi ketua keluarga yang keluar membeli makanan atau barangan keperluan sepanjang PKP dibenarkan bawa seorang lagi ahli bersamanya.

Menuruh Berita Harian Online, Kebenaran ini diwartakan oleh kerajaan menerusi kemaskini peraturan-peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (Langkah-Langkah Di Dalam Kawasan Tempatan Jangkitan) 2020 mengikut Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988, yang diwartakan semalam.

Peraturan ini berkuatkuasa hingga 12 Mei ini sahaja dan terhad kepada mereka yang ingin pergi membeli barang keperluan dan mendapat khidmat perubatan semasa tempoh PKP.Namun hanya terhad bagi membeli barang keperluan atau mendapatkan khidmat perubatan dalam tempoh PKP ini.

Baca Juga: Bayaran Fasa 2 BPN 4 Mei Ini

Intipati Ringkas PKP Fasa 4 Adalah Seperti Berikut:

  • Anda yang ingin keluar beli barang keperluan boleh bawa seorang lagi ahli keluarga yang lain tinggal serumah
  • Anda boleh ditemani seorang yang tinggal serumah “Jika Perlu” untuk mendapatkan perkhidmatan kesihatan.
  • Radius dalam jarak 10KM sahaja.

Berita Berkaitan PKP FASA 4

Arahan-arahan serta maklumat baharu berkaitan PKP akan kami kemaksini dari semasa ke semasa.

Penafian – Bahan yang admin kongsikan diatas hanyalah tutorial dan rujukan yang related dengan “PKP Fasa 4 Boleh Keluar Berdua” sahaja. kami tidak ada kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, segala rujukan berasaskan sumber official dan betul-betul sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!