Piala Mitsubishi Electric AFF 2022 – Harimau Malaya Janjikan Kemenangan!


Harimau Malaya berjanji akan melakukan kebangkitan sekali gus melakar kemenangan dalam perlawanan terakhir Kumpulan B Piala AFF menentang Singapura, Selasa depan.

Piala Mitsubishi Electric AFF 2022 - Harimau Malaya Janjikan Kemenangan! 1

Pemain tengah Harimau Malaya, Stuart Wilkin, berkata kekalahan 0-3 kepada Vietnam di Hanoi akan menjadi pengajaran berguna kepada semua pemain memberikan aksi lebih baik ketika menentang Singapura untuk layak ke peringkat separuh akhir.

“Bagi saya, ia satu perlawanan yang berikan pengajaran kepada kami. Kami perlu belajar daripada perlawanan ini menjelang perlawanan terakhir kumpulan menentang Singapura.

Sila Baca Disini : Liverpool Sailang Manchester United!

Piala Mitsubishi Electric AFF 2022 – Harimau Malaya Janjikan Kemenangan!


“Kami janji akan beri yang terbaik ketika menentang Singapura dan raih kemenangan untuk layak ke pusingan seterusnya,” katanya dalam sidang akhbar selepas perlawanan.

Skuad negara wajib menang ke atas Singapura dalam aksi terakhir Kumpulan B di Stadium Nasional, Bukit Jalil 3 Januari depan sekiranya mahu layak ke peringkat separuh akhir.

Mengulas mengenai perlawanan menentang Vietnam itu, Wilkin percaya pemain Harimau Malaya sudah memberi yang terbaik dalam perlawanan berkeamatan tinggi itu.

Piala Mitsubishi Electric AFF 2022 - Harimau Malaya Janjikan Kemenangan! 2

“Tahniah kepada Vietnam. Sudah tentu mereka salah sebuah pasukan yang bagus dalam kejohanan ini.

“Ia tidak mudah buat kami apabila datang ke sini (Hanoi). Tetapi, saya bangga dengan semua rakan sepasukan kerana mereka telah berikan persembahan yang bagus.

“Vietnam mengambil peluang mereka dengan baik dan sayangnya kami gagal menyudahkan peluang yang ada,” katanya.


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3