Perodua Bezza Sentiasa Kekal Menjadi Kegemaran Pemandu E-Hailing


Dalam beberapa tahun kebelakangan ini jika anda pernah menggunakan perkhidmatan E-Hailing seperti Grab ataupun Maxim, terdapat peluang yang baik apabila anda mengembara dalam kumpulan kecil atau bersendirian dan anda memilih pilihan “Just Grab” yang lebih cepat atau kereta biasa, kereta yang menjemput anda kemungkinan besar ialah Perodua Bezza. Namun, mengapa ia begitu popular di kalangan pemandu E–Hailing? Jom kita tengok tentang Kenderaan Perodua Bezza.

Disamping itu oertama sekali, ia percaya bahawa keselamatan memainkan peranan besar dan sejak Perodua memperkenalkan ciri keselamatan moden di bawah Advanced Driver Assistance System (ADAS) mereka pada Perodua Myvi, Bezza juga telah menerima beberapa ciri ADAS ini dan Bezza baharu malah mempunyai penarafan keselamatan ASEAN NCAP 5 bintang.

Perodua Bezza Sentiasa Kekal Menjadi Kegemaran Pemandu E-Hailing 2

Sumber: google image

 

Walaubagaimanapun, Perodua Bezza adalah kereta yang sangat andal dan hampir tidak pernah mengalami sebarang masalah yang menyebabkannya rosak atau menunjukkan sebarang tanda masalah enjin, ditambah dengan waranti 5 tahun Perodua, memiliki kereta ini adalah pengalaman yang tidak menyusahkan dan ia mempunyai but besar dengan 508 liter yang menjadikannya sesuai untuk E-Hailing.

Selain itu, Perodua Bezza jimat bahan api, tetapi kerana ia Perodua, itu memang sudah diharapkan bahawa kebanyakan jika tidak semua Perodua lebih jimat bahan api daripada pesaing mereka, jadi ini adalah kelebihan besar untuk dimilikinya terutama sekali sejak terdapat ramai orang yang ingin melakukan E-Hailing jarak jauh jadi ini membantu menjimatkan banyak wang.

Perodua Bezza Sentiasa Kekal Menjadi Kegemaran Pemandu E-Hailing 3

Sumber: google image

Namun kesimpulannya adalah, tidak ada kereta lain yang menawarkan lebih banyak dari segi keselamatan dan kepraktisan daripada Perodua Bezza sekurang-kurangnya dalam kurungan harganya, ini tidak bermakna Saga adalah kereta yang teruk, ia hanya melayani niche yang berbeza.


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3