Perkenalkan SUV Mercedes-Benz EQE


Dalam pasaran SUV adalah tempat dimana ia berada. Walaupun anda adalah pengeluar kereta tertua yang wujud, anda sebenarnya tidak boleh mengabaikan trend ini. Kerana, Itulah sebabnya SUV Mercedes-Benz EQE didedahkan. EQE SUV ialah Mercedes semua elektrik keempat yang menggunakan platform semua elektrik baharu syarikat selepas EQS Saloon, EQS SUV dan EQE Saloon. SUV EQE berukuran 4873mm panjang, 1940mm lebar dan 1686mm tinggi.

Disamping itu, SUV EQE ini mampu bergerak lebih daripada 550km dan mungkin sehingga 590km pada cas penuh berkat bateri litium ion 10 modul dan perisian pengurusan bateri yang inovatif. Terdapat juga pam haba standard untuk membantu pengurusan haba yang cekap. Kawalan iklimdwi zon adalah standard dengan zon quad tersedia.

Walaupun, Tiada spesifikasi ditetapkan untuk output kuasa telah dikongsi, tetapi Mercedes-Benz mengatakan model ini boleh diskalakan daripada 215 kepada 300kW. SUV EQS standard ialah pacuan roda belakang secara default dengan model 4MATIC memasangkan satu lagi pemanduan elektrik pada gandar hadapan. Model-model ini juga mendapat fungsi Torque Shift untuk kecekapan maksimum dengan gandar hadapan boleh menyahganding sepenuhnya menggunakan Disconnect Unit.

Perkenalkan SUV Mercedes-Benz EQE 2

Sumber: google image

Namun, semua motor adalah permanently excited synchronous motors, yang akan menjadikannya sangat cekap, padat kuasa tinggi dan sangat berkuasa, model ini juga telah memperkenalkan skap bunyi kenderaan elektrik ke-4 yang dipanggil “Serene Breeze” bagi penghuni.


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3