Padang JDT Akan Dinaik Taraf – Arahan TMJ

Tunku Mahkota Johor (TMJ), DYAM Tunku Ismail ibni Sultan Ibrahim sentiasa mengambil berat tentang setiap aspek pasukan Johor Darul Ta’zim (JDT) dan membantu mereka mencapai kecemerlangan di atas padang. Oleh itu, hari ini, Baginda menitahkan supaya semua padang milik JDT dinaik taraf.

Keputusan itu diambil selepas meninjau keadaan padang JDT termasuk pusat latihan dan Stadium Sultan Ibrahim (SSI). Beliau merasakan kualiti venue semasa mungkin menjejaskan kualiti permainan JDT, terutamanya dalam perlawanan penting.

Malah, TMJ bimbang padang yang buruk boleh mengakibatkan kecederaan pemain, terutamanya bila bermain di SSI.

naik taraf padang jdt tmj

Tindakan TMJ itu mengingatkan ramai penyokong JDT mengenai Real Madrid yang terpaksa menukar tempat di Bernabéu sebanyak lima kali pada musim 2022-23. Difahamkan, kos menukar stadium yang perlu ditanggung Real Madrid musim ini ialah 1.5 juta euro (RM7.4 juta).

Kualiti buruk stadium Bernabéu juga diakui jurulatih Real Madrid, Ancelotti telah menjejaskan kualiti persembahannya musim ini. Selain pemain Real Madrid, pemain lawan yang pernah bermain di sana musim ini tidak terlalu berpuas hati dengan kualiti padang.

Untuk tidak membiarkan perkara yang sama berulang, selepas tamat musim 2023, akan ada proses menaik taraf dan menanam semula rumput. Proses ini akan bermula dari pusat latihan dan SSI bagi memastikan persiapan musim 2024 berjalan dengan lancar.

Sebaik berita itu diumumkan di laman sosial rasmi Johor Southern Tigers, ia disambut baik oleh ramai penyokong. Ia menunjukkan tumpuan TMJ terhadap pasukan, memastikan pemain Harimau Selatan dapat beraksi dengan baik di hadapan penyokong sendiri.


Leave a Comment

Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3