Home » Gosip Artis Malaysia » Netizen “Kepoh” Bila Shuib Cuba Mencari Jodoh Baru.

Netizen “Kepoh” Bila Shuib Cuba Mencari Jodoh Baru.

Kelmarin tular di media sosial bahawa Shuib berniat mencari pengganti Sarah sebagai ibu sambung kepada anak-anaknya yang masih kecil dan telah mendapat kebenaran daripada mertua dan juga ibunya sendiri.

Malah ibunya Shuib telah menetapkan syarat untuk menjadi isteri ankanya itu. Selepas hampir lima bulan pemergian isteri tercinta, Allahyarham Siti Sarah Raisuddin mengakui sudah mengenali seorang wanita untuk dijadikan calon isteri dan nampaknya anak kepada pelawak itu begitu senang dengan wanita tersebut.

Selepas hampir lima bulan pemergian isteri tercinta, Allahyarham Siti Sarah Raisuddin, Shuib mengakui kini sedang mencari wanita yang memahami dirinya dan kerjayanya .

Namun Shuib menjelaskan bahwa hubungan tersebut masih terlalu awal untuk di bicarakan dan mereka masih berkawan malah baru mengenali antara satu sama lain .

Dia masih berusaha mencari yang terbaik buat anak-anaknya dan tidak akan membuang masa untuk bercinta kerana umurnya sudah meningkat dan banyak urusan yang perlu diselesaikan .

Tidak juga menetapkan waktu dan bila akan berkahwin lagi, Shuib hanya berkata bahawa semuanya adalah ketentuannya dan dia menerima jika ianya memudahkan urusanny dan keluarga kelak.

“Ada kenal orang baru, hanya berkawan dahulu buat masa sekarang. Saya tak berani nak cakap. Harap semuanya baik-baik sahaja. Saya serahkan kepada Allah.”

Pda mulanya Ibu Shuib memintanya agar mula mengenali orang lain dan memberi izin intuk berkawan dengan wanita lain tetapi dia mengakui bahawa dirinya masih berasa ragu dan kekok kerana statusnys sebagai seorang duda anak empat bukanlah bujang seperti dulu.

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

Dia juga berkongsi tentang wanita pilihannya yang mana dia mahukan isteri yang manja pandai menyanyi dan memasak seperti arwah isterinya.

Berkongsi tentang kenyataan tersebut telah membuatkan netizen panas dan mula menyerang Shuib dengan kecaman yang berbaur sindiran .

Tetapi Shuib, 37, pula sudah dia tidak kisah dengan pandangan netizen kerana sudah lali dengan situasi berkenaan sejak dia mula masuk ke dunia industri tanah air.

Sebagai artis dia sudah kebal dengan komen dan kecaman netizen yang hanya tahu menaip tanpa memikirkan perasaan orang lain.

Bab kena kecam ni saya tak kisah orang nak cakap apa sebab yang rasa itu saya, saya tak boleh tutup mulut orang.

Jelas Shuib lagi, dia tidak akan mengambil kira pandangan orang lain selain ibu bapa dan keluarganya sahaja.

Contoh saya kata sudah lima bulan ni nak cari jodoh, nanti orang kata dulu beria-ria sedih sangat sekarang macam cepat sangat nak cari jodoh.

Tambahnya lagi, dia tidak perlu dengar pendapat orang lain kerana yang ada bersama dengannya bukan netizen, tetapi keluarga.

NAmun tidak kurang juga netizen yang mendoakan agar Shuib dikurniakan isteri yang solehah dan dapat menjaga anak-anaknya seperti anak sendiri dan menyayangi mereka sepenuhnya tanpa ada perbezaan.

Shuib juga sangat memilih dalam mencari calon ibu untuk anak-anaknya dan tidak keberatan menolak jika wanita yang dikenalinya tidak mempunya kriteria yang dikehendakinya.

Selepas menjadi duda , Shuib turut berkongsi cerita bahawa ramai wanita yang mahu berkenalan dan menghantar mesej di laman sosial kepadanya tetapi dia mengambil langkah untuk tidak mengambil serius perkara tersebut.

Disclaimers – Semua yang admin share dihalaman ini sekadar tutorial dan rujukan yang berkaitan dengan “Netizen “Kepoh” Bila Shuib Cuba Mencari Jodoh Baru.” ini sahaja. kami tidak ada kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, semua rujukan berasaskan sumber official dan betul-betul sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!