Nabil Mahir Kecewa Klinik Haiwan Enggan Rawat Kucing Cedera – “Mereka Suruh Ke Veterinar Lain Sebab Nak Tutup”


Terhadap Pengecara iaitu Nabil, klinik haiwan terbabit memintanya untuk agar membawa kucing Nabil Mahir yang diberi nama Kate itu ke klinik lain yang berhampiran dengan alasan mereka sudah hampir menamatkan semasa operasi.

“Saya datang melawat anak-anak bulu dan terkejut melihat salah seekornya mati. Saya tak pasti kenapa tapi dua minggu lepas Scarlett bersalin empat ekor anak tapi tiga daripadanya mati.
“Tiba-tiba saya dapati Kate berdarah dan lemah. Saya terus membawanya ke klinik veterinar berhampiran dan memaklumkan mereka ini kes kecemasan.

“Mereka suruh saya ke klinik haiwan lain kerana mereka sudah nak tutup. Kalaulah mereka betul-betul sayangkan haiwan, mereka patut terimanya.
“Tak lama lepas tu, Kate pun mati. Saya akan benci selamanya klinik haiwan yang memilih untuk menolak permintaan saya untuk membantu Kate,” ceritanya menerusi hantaran di Instagram Stories.

 

Seekor kucing Pengacara Nabil Mahir

 

Terhadap Nabil juga menyampaikan pada ruang komen klinik haiwan berkenaan; “Kucing saya mati kerana kamu tak nak bantu. Ia berdarah-darah dan lemah, bila sampai staf hanya memandang dari luar sangkar dan memberitahu mereka tutup, kemudian suruh saya ke tempat lain.”

kucing nabil

Sebelum itu, isterinya, penyanyi dan juga seorang pelakon Ayda Jebat telah berkongsi luahan sama, terkesan dengan kematian kedua-dua ekor kucing Nabil.
“Seekor kucing Nabil dah mati, lagi seekor cedera. Tak pastu kenapa, mungkin bergaduh.


“Nabil bawa kucingnya yang cedera ke klinik. Tengok saja dari luar sangkar dan mereka cakap klinik dah nak tutup, cari klinik lain yang buka. “Ini kes kecemasan kan? Kata klinik veterinar. Kalau kamu terima dan periksa, kucing itu masih boleh diselamatkan.

“Nabil nangis dan terus menangis. Sekarang baru saya tahu perasaan bila haiwan kesayangan mati. Walaupun saya tak jaga, tapi saya saksi Nabil jaga 12 kucing jalanan dan sayang mereka sungguh-sungguh, layan mereka baik-baik. Ia sangat menyentuh hati.

Baca juga : “OMG, Serius Ke?” – Aedy Ashraf Dan Amelia Henderson Unfollow Satu Sama Lain

 

“Saya terbayang, kalaulah kucing itu anak kita, kita bawa ke klinik dan klinik tu cakap maaf nak tutup. Bawa ke klinik lain dan anak kita tak dapat diselamatkan?” tulis Ayda yang turut sebak dengan situasi menimpa Nabil.

Disclaimers – Semua artikel admin share diatas merupakan panduan tutorial dan rujukan ringkasan yang berkaitan dengan “Nabil Mahir Kecewa Klinik Haiwan Enggan Rawat Kucing Cedera – “Mereka Suruh Ke Veterinar Lain Sebab Nak Tutup”” sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, semua hebahan berasaskan sumber official dan betul-betul sahih sahaja.