Movenpick Hotel KLIA | Hotel 5 Bintang Yang Luxury &Syariah-Compliance .


Mövenpick Hotel KLIA merupakan salah satu cara untuk anda merasai percutian singkat di Kuala Lumpur. Sama ada anda merancang percutian alam semula jadi atau penginapan romantik, ibu kota Malaysia penuh dengan hotel yang hebat untuk bermalam.

Termasuk hotel mewah mesra Muslim di Kuala Lumpur; Mövenpick Hotel KLIA yang akan kami tunjukkan kepada anda!

Baca juga: Top 7 Port Nasi Lemak Yang Sedap & Affordable Sekitar Lembah Klang

Lokasi Mövenpick Hotel KLIA

Mövenpick Hotel KLIA

Terletak bersebelahan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur, Mövenpick Hotel & Convention Centre KLIA ialah sebuah hotel kelas atasan dengan banyak pujian atas namanya.

Direka bentuk dengan seni bina Islam moden yang tersendiri, Mövenpick Hotel & Convention Centre KLIA digelar sebagai mercu tanda ‘hijau’ yang menyerupai ‘Oasis’ di tengah-tengah landskap yang subur.

Anugerah

Baru-baru ini memenangi kategori platinum Inisiatif Pengiktirafan Penginapan Mesra Muslim oleh Kementerian Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan Malaysia pada September 2021 yang lalu, hotel mesra Muslim bertaraf 5 bintang ini terkenal dengan kelengkapan dan kemudahan patuh Syariah.

Tidak hairanlah jika Mövenpick Hotel KLIA ini juga disenaraikan sebagai Sebutan Yang Berhormat bagi kategori Bangunan Komersial Hijau Baharu Terbaik untuk Anugerah Kepimpinan GBC dalam Kelestarian 2020 Malaysia.

Walaupun jarak yang dekat dengan lapangan terbang mungkin menarik minat business traveller, Mövenpick Hotel & Convention Centre KLIA juga mengalu-alukan pengembara solo, kumpulan keluarga dan berbulan madu – dan itu menjadi alasan yang tepat untuk merancang penginapan hujung minggu di hotel ini!

Bilik Penginapan Mövenpick Hotel

Mövenpick Hotel & Convention Centre KLIA mempunyai 333 bilik dan suite yang direka untuk keselesaan terbaik tetamu. Nantikan katil yang selesa berserta dengan bilik mandi yang besar, tingkap-tingkap besar dan perabot moden untuk membuatkan anda berasa seperti di rumah sendiri =)

Satu lagi keistimewaan Mövenpick Hotel KLIA yang mesra Muslim ini ialah setiap bilik tetamu dilengkapi dengan arah kiblat, bidet dan sejadah serta tafsir Al-Quran juga.


Sama ada anda travel untuk tujuan perniagaan atau ingin memanjakan diri anda dengan penginapan yang mewah, menginap di Bilik Eksekutif! Selain menikmati sarapan pagi percuma dan mocktail malam, bilik-bilik terletak di tingkat atas untuk privasi terbaik.

Kemudahan

Sebaik sahaja anda sudah selesa, terokai pelbagai kemudahan di Mövenpick Hotel & Convention Centre KLIA. Mulakan dengan Spa yang menyediakan rawatan spa ekspres, supaya anda boleh berehat sebaik sahaja anda tiba!

Kemudian, luangkan masa petang anda yang cerah di kolam Keluarga atau Wanita untuk berenang yang menyegarkan. Anda juga boleh menggunakan peralatan kardio dan beban bebas di gimnasium yang serba lengkap, yang juga diasingkan untuk lelaki dan wanita.

  • Rate: Bermula dengan RM250/malam
  • Alamat: Mövenpick Hotel and Convention Centre KLIA, Jalan Masjid KLIA, 64000 Sepang, Malaysia

Website | Facebook | Instagram

 

Penafian – Semua yang kami share diatas merupakan panduan tutorial dan rujukan yang berkaitan dengan “Movenpick Hotel KLIA | Hotel 5 Bintang Yang Luxury &Syariah-Compliance .” ini sahaja. portalamalaysia tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, segala hebahan berpandukan sumber rasmi dan sahih sahaja.