Stephan El Shaarawy berkata Jose Mourinho kekal komited sepenuhnya kepada Roma walaupun terdapat laporan dia berkemungkinan menggantikan Fernando Santos sebagai ketua jurulatih Portugal.
Mourinho yang mengikat kontrak dengan Roma yang berjaya dipimpin beliau untuk menjuarai Liga Persidangan Europa sulung musim lalu telah melanjutkan sehingga 2024 tetapi bekas pengendali Chelsea dan Real Madrid itu telah dikaitkan dengan penyingkiran.
Portugal berpisah dengan Santos yang sudah lama berkhidmat selepas mengalami kekalahan mengejut pada suku akhir Piala Dunia kepada Maghribi dan Mourinho telah dikaitkan bakal mengambil alih tugas tersebut.
Sila Baca Disini : Presiden Ukraine Tidak Putus Asa!
Mourinho Pasti Kekal Di AS Roma!
Sejak itu Mourinho didakwa mahukan jaminan pelaburan yang besar sebelum memutuskan sama ada kekal di ibu negara Itali itu selepas musim ini, tetapi pemain sayap El Shaarawy menjangkakan beliau akan kekal.
“Kami tidak pernah bercakap dengannya tentang kemungkinan ini [Mourinho pergi]. Kami fikir jurulatih sangat fokus kepada Roma, kepada sasasran kami untuk bermain dengan baik di sini seperti biasa, seperti biasa,” kata pemain sayap itu.
“Jose sentiasa hadir dalam setiap situasi. Malah cara beliau bercakap dengan kami di bilik persalinan, dalam perlawanan, dalam memberikan petunjuk yang betul kepada kami.
“Kami melihat beliau tenang, beliau seorang yang berhati-hati, memiliki naluri, jadi perkara penting baginya sekarang, saya fikir, adalah Roma. Kami semua berharap Jose kekal di sini untuk jangka masa yang lama.”
Roma menduduki tempat ketujuh dalam Serie A, tiga mata di belakang tempat empat teratas menjelang saingan yang bakal bersambung 4 Januari.