Mont K Skybike, KK | Thrilling Ride Basikal Pada Ketinggian 30 Meter

Mont K Skybike, KK | Thrilling Ride Basikal Pada Ketinggian 30 Meter 1Mont K Skybike, Ranau adalah tempat yang sempurna jika anda seorang penggemar aktiviti yang melonjakkan adrenalin anda. Sabah adalah lebih daripada sekadar percutian percutian alam semula jadi yang luar biasa dan pulau-pulau eksotik yang menakjubkan.

Jika anda sedang mencari keseronokan yang mencabar, Mont K Skybike sedang menanti anda! Selain meredah hutan dengan menaiki ATV dan mendaki air terjun, bagaimana pula dengan membawa semangat pengembaraan anda ke tahap yang lebih tinggi di Mont K Skybike di Sabah ?

Baca juga: Tinyscale Homestay | Nikmati Muslim Homestay Dengan Private Pool – Muat Sehingga 12 orang!

Lokasi Mont Skybike


Mont K Skybike, KK | Thrilling Ride Basikal Pada Ketinggian 30 Meter 2

Terletak di Ranau, 2 jam pemanduan dari Kota Kinabalu, Mont K Skybike adalah pusat basikal langit pertama di Sabah di mana pengunjung akan mendapat peluang untuk menunggang basikal di udara pada ketinggian 30 meter!

Ia terletak bersebelahan dengan Ranau Rabbit Farm, yang juga adalah satu lagi tarikan baru di bandar Ranau. Menempatkan beberapa ekor arnab yang gebu, anda juga boleh luangkan masa di sini dengan anak-anak anda.

Mont K Skybike, KK | Thrilling Ride Basikal Pada Ketinggian 30 Meter 3Mereka boleh  membelai dan berinteraksi dengan haiwan peliharaan yang halus ini sambil menikmati pemandangan Gunung Kinabalu yang menenangkan, iaitu betul-betul di hadapan ladang.

Solo Atau Berdua


Jarak perjalanan ialah 100m setiap hala, memberikan anda banyak masa untuk menikmati persekitaran alam semula jadi yang indah.

Dengan dua basikal yang tersedia, anda boleh sama ada menunggang solo atau berkongsi pengalaman mendebarkan dengan rakan perjalanan anda atau orang tersayang.

Pemandangan @ Mont K SkybikeKredit: sabahtourism.com

Salah satu perkara yang menjadikan pusat ini istimewa ialah anda boleh melihat pemandangan Gunung Kinabalu yang menakjubkan sebagai latar belakang anda. Jadi pastikan anda membuat pose yang menyeronokkan semasa anda menunggang apabila staff merakam gambar anda!

Bagi pencari keseronokan yang mencari dos adrenalin pada percutian seterusnya, anda kini tahu ke mana hendak pergi jika anda melawat Sabah untuk percutian masa depan anda?

  • Alamat: Rabbit Farm, Jalan Ranau, 89300 Ranau, Sabah
  • Waktu Operasi: Setiap hari; 9am – 6pm

Facebook | Instagram | Lokasi


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3