‘Mana duit suami aku?’


Kuala Lumpur: Luahan isteri penyanyi popular, Zamani iaitu Nur Juliana Abd Rani dalam status WhatsApp baru-baru ini yang mendakwa suaminya tidak mendapat gaji apabila menjayakan konsert Doa Buat Zamani menimbulkan tanda tanya dalam kalangan peminat.

Menerusi foto suaminya membuat persembahan di konsert 30 September lalu, Nur Juliana atau lebih dikenali sebagai Julie menulis status yang dipercayai ditujukan kepada individu tertentu.

“Saya (ini) seorang sahaja dalam hidup saya, saya tahu, apa dosa dia sampai awak (kamu semua) sakit hati dengan dia macam tu. Sampai sekarang dia masih percaya yang kamu kawan dia.

Mohon juga : Bantuan 1 Malaysia Sehingga RM900 Yang Akan Dikreditkan Tidak Lama Lagi ~ Mohon Sekarang!

Semak juga : BKM Fasa 4 : Semak Jumlah & Tarikh Bayaran Setiap Kategori | Semak Sini Sekarang !

Baca juga : Sewa bulanan RM160 – RM250: Ini senarai projek & cara memohon Rumah PPR yang sedang dibuka

Mohon juga :Cara Membuat Pengeluaran Simpanan KWSP Sebelum Usia 55 Tahun Secara Online – Info Lanjut Sila Click Gambar !

“Seminggu lagi nak operate (pembedahan). Apa niat baru nak bagitahu (beritahu) benda ni semalam. Dia memang down (kecewa) sekarang. Awak gembira (seronok) kan?

“Jika dia memutuskan (membuat keputusan) untuk melepaskan harapan hidup atau apa-apa, dia akan berada di sana selepas pembedahan (pembedahan), saya bersumpah saya akan mencari awak sehingga lubang cacing adalah**n… cctv adalah semua ada,” tulisnya.

Menerusi status seterusnya, Julie meminta semua pihak mendoakan individu yang dikatakan melarikan wang konsert Doa Buat Zamani itu mendapat pembalasan.

“Kesian (kesian) laki saya (suami) tak dapat satu sen pun. Tapi dia boleh bau dari awal. Tapi jangan ingat awak boleh terlepas. Saya lagi pandai dari awak,” tulisnya.

Sementara itu, penganjur Indera Entertainment yang menganjurkan konsert itu, Aalan Ahmad berkata, perkara ini telah diselesaikan dengan Zamani secara baik, Sabtu lalu.

“Saya terkejut apabila Julie menghantar mesej WhatsApp kepada seseorang yang mendakwa saya menipu wang tayangan suaminya dan mengaku tidak menerima satu sen pun.

“Saya berjumpa Zamani Sabtu lalu dan menjelaskan segala-galanya tiket itu tidak dijual. Saya juga mengajaknya pergi ke penjual tiket iaitu mytickets.asia.

“Mereka masih belum tutup dan berjanji akan berbuat demikian minggu ini. Saya kata kita akan datang bersama dan kita akan tahu berapa tiket yang dijual. Saya sudah jelaskan semua bayaran berkaitan dan keuntungan hanya melebihi RM4,000,” katanya berkata.

Menurutnya, walaupun tiket tidak dijual, pihaknya memenuhi tempat duduk dengan penonton seolah-olah menjemput ahli kelab peminat untuk menyaksikannya.

“Kita akan isi supaya nampak cantik. Ketika saya berjumpa Zamani Sabtu lalu, saya membuat penjelasan dan keadaan ketika itu okey. Dia menjelaskan segala-galanya.

“Sebelum berpisah, kami bersalaman dan berpelukan. Dia kata tak apa, dia nak habiskan pembedahan dan selepas itu kami mula bekerja semula seperti biasa. Saya tidak faham kenapa perkara ini timbul,” katanya.


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3