Mamat Exists kini digelar datuk


Kuala Lumpur: Penyanyi Exists, Mamat, 44, kini bergelar datuk selepas berkahwin dengan seorang cucu yang dilahirkan empat hari lalu.

Bayi itu merupakan anak kepada anak kedua Mamat Mohd Eiki Daniel, 22.

“Cucu sulung saya dilahirkan secara normal dan sangat comel. Namun, saya belum diberitahu namanya,” katanya kepada Harian Metro.

Mohd Eiki merupakan anak Mamat hasil perkahwinannya dengan bekas isterinya, Marshila Mustapa Kamal pada 2001. Selain Eiki, mereka juga dikurniakan dua lagi anak iaitu Aleeya Mysara dan Dylea Mysara.

Mamat atau nama sebenarnya Mohd Ali Kamarudin berkata, dia belum berkesempatan menziarahi cucu dan menantunya buat masa ini.

“Saya tinggal di Johor dan kini sibuk dengan persiapan Konsert Resolution Exists yang akan berlangsung di Zepp KL malam esok.

“Jadi, belum ada masa untuk melawat mereka yang tinggal di Damansara. Tapi saya sempat berjumpa menantu.

sebelum dia bersalin


“Tengok dulu keadaan, sama ada saya akan pergi melawat selepas konsert atau akan balik selepas itu kerana saya mahu balik mengundi,” katanya.

Mamat dan ahli Exists iaitu Along (gitar) Ajai (keyboard), Musa (bass) dan Ujang (dram) serta dua penyanyi jemputan iaitu Pasha dan Eiz ditemui pada majlis Hang Out With Exists di Medan Selera Taman Kosas, Ampang anjuran Johan Aziz yang juga pengasas kumpulan itu, malam tadi.

Mamat yang bercerai dengan Shila pada 2009, mengakui hubungannya dengan bekas isteri dan anak serta menantunya kekal baik sehingga kini.

“Anak sulung dan bongsu belum berkahwin. Saya juga sentiasa berhubung dengan mereka. Setiap kali ke Kuala Lumpur, saya pasti akan melihat mereka di rumah mentua.

“Saya bangga bergelar datuk. Harap-harap umur saya sudah meningkat sekarang. Sebenarnya saya tidak pernah terfikir untuk mendapat cucu pada usia sebegini. Apa pun, terima kasih kerana ini anugerah Tuhan.

“Mempunyai cucu lebih bermakna kerana dianggap ahli keluarga baru. Kehadirannya juga dekat dengan Konsert Exists Resolution dan Pilihan Raya Umum. Mungkin ini rezeki untuk saya meneruskan kerjaya dalam bidang nyanyian dan lain-lain,” katanya berkata.

Bercerita mengenai Konsert Resolution Exists, Mamat berkata, dia sudah bersedia untuk membuat persembahan.

“Saya harap peminat datang beramai-ramai untuk menonton dan terhibur. Esok jangan lupa pergi mengundi. Itu yang penting,” katanya.


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3