Formula 1 Rain Rain Go Away

IT mungkin merupakan Grand Prix Malaysia Petronas yang lebih sejuk dengan permulaan yang lebih lewat dijadualkan tahun ini namun keadaan mungkin menjadi basah di Litar Antarabangsa Sepang.

Formula 1 Rain Rain Go Away


Ye betul, Formula 1 rain go away bermaksud hujan akan turun dengan lebatnya namun diharap agar hujan tersebut berhenti ketika perlumbaan.

Jabatan Meteorologi Malaysia meramalkan hujan ribut petir dari Jumaat (3 April) hingga hari perlumbaan pada Ahad (5 April).

“Hujan pasti akan menjadikan perkara lebih menarik untuk peminat perlumbaan kerana pasukan perlu bekerja dalam keadaan basah,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Litar Antarabangsa Sepang, Razlan Razali.

Pada hari Ahad, suhu dijangka mencecah 32 darjah Celsius dan serendah 24 darjah Celsius.

Ramalan Cuaca


“Perlumbaan apa yang paling hangat di dunia kini boleh bertukar kepada acara senja kerana jika hujan menggelapkan SIC, perlumbaan akan menjadi lebih rumit untuk pasukan dan pemandu.”

Lihat Juga  Sepang 1000km Overview Sepang 1000km S1K 201

“Saya harapkan perlumbaan selamat tetapi pada hari Isnin hujan turun dengan lebat sepanjang tempoh perlumbaan yang diramalkan. Harap-harap hujan turun sebelum perlumbaan kerana peminat boleh menonton perlumbaan di trek basah tetapi masih menikmati konsert Jamiroquai selepas perlumbaan,” kata Razlan.

Peminat yang berminat untuk menonton Jamiroquai secara langsung boleh berbuat demikian dengan membeli tiket perlumbaan dari serendah RM100.

Untuk pelajar harga serendah RM50 untuk tiket Hillstand. Pelajar juga boleh mendapatkan tiket Grandstand dengan harga RM100 sahaja.

Lihat Juga  Hafizh beraya dengan sut lumba MalaysianGP Sepang Circuit

Tiket boleh dibeli secara dalam talian dengan log masuk ke laman web rasmi SIC di www.malaysiangp.com.mywww.malaysiangp.com.my

Sebagai alternatif, dapatkan tiket perlumbaan anda di SIC Ticketing Office di KL Sentral Kuala Lumpur serta di Flying Emporium di KLIA Domestic Arrival atau dengan menghubungi TICKET HOTLINE di 03-87782222.

Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3