Home » Bantuan » PM Dedah Jumlah Makcik Kiah Dapat Manfaat Dalam Pakej Rangsangan 2020

PM Dedah Jumlah Makcik Kiah Dapat Manfaat Dalam Pakej Rangsangan 2020

Sebagai gambaran secara senang, bagaimana pakej rangsangan ekonomi ini memberi manfaat kepada semua. Perdana Menteri memberi gambaran secara santai berapa jumlah keluarga makcik kiah boleh dapat radi Pakej Rangsangan Ekonomi ini.

Kisah Makcik Kiah..

Keluarga Makcik Kiah akan dapat Bayaran Prihatin Nasional sebanyak RM1600, baki BSH sebanyak RM600, bantuan pesara sebanyak RM500, bantuan tunai e-hailing sebanyak RM500 dan bantuan orang bujang sebanyak RM800.

Kalau suami Makcik Kiah berkhidmat dengan RELA, dia akan dapat RM 200 sebulan sehingga wabak berakhir. Keseluruhan pemberian tunai yang keluarga Makcik Kiah akan dapat ialah sekurang-kurangnyaRM4200.

Selain itu, keluarga Makcik Kiah juga akan dapat penjimatan sewa PPR selama 6 bulan sebanyak RM744, penjimatan penangguhan pinjaman kenderaan selama 6 bulan sebanyak RM1800, penjimatan bayaran bil elektrik selama 6 bulan sebanyak RM120.

Anak Makcik Kiah juga akan dapat penjimatan daripada penangguhan bayaran balik PTPTN selama 6 bulan sebanyak RM1200.

Kalau Makcik Kiah ada buat pinjaman kredit mikro untuk perniagaan goreng pisang dengan bayaran balik pinjaman sebanyak RM100 sebulan, Makcik Kiah akan dapat penjimatan
sebanyak RM600. Keseluruhan penjimatan ialah sebanyak RM4,464.

Jadi, keseluruhan nilai manfaat yang akan diterima oleh keluarga Makcik Kiah termasuk pemberian tunai dan penjimatan
ialah sebanyak RM8,664. Jadi Makcik Kiah pun dah boleh tersenyum sikit dengar kiraan yang saya buat. Maka bergembiralah makcik kiah dengan berita baik ini.

https://www.youtube.com/watch?v=N9uqRK6yl4U

Senarai Penuh Bantuan Yang Diumukan Boleh Rujuk : Senarai Penuh Bantuan Pakej Rangsangan Ekonomi

Disclaimers – Bahan artikel admin share dihalaman ini merupakan panduan dan rujukan yang related dengan “PM Dedah Jumlah Makcik Kiah Dapat Manfaat Dalam Pakej Rangsangan 2020” ini sahaja. portalamalaysia tidak ada kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, segala hebahan berpandukan sumber official dan sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!