7 Makanan Popular Emart24 | Halal . Affordable . Mouth-Watering

Daripada hidangan lazat hingga snek makanan jalanan yang lazat, Emart24 menawarkan pelbagai makanan Korea Selatan yang pastinya merupakan pengalaman yang kita rindui.

Memandangkan rancangan perjalanan kita ditangguhkan kerana wabak yang melanda dunia, tiada masa yang lebih baik untuk menghidupkan semula detik-detik itu dengan Emart24 yang baru telah dibuka baru-baru ini!

Terletak di Bangsar Selatan, Kuala Lumpur, mari lihat dengan lebih dekat kedai serbaneka Korea yang menakjubkan ini dan semua makanan Korea halal yang lazat dan snek jalanan yang ditawarkannya!

Baca juga: 7 Pulau Eksotik Malaysia | Hidden Gem Yang Patut Anda Lawati!

Apakah Emart24?


Bangunan Emart24

Emart24 ialah rangkaian kedai serbaneka yang popular di Korea Selatan dengan lebih daripada 160 kedai di seluruh negara. Nombor ’24’ dalam nama sebenarnya adalah permainan kata dalam bahasa Korea.

Disebut “e-sa” yang diterjemahkan secara kasar kepada “kejiranan”, kedai itu bertujuan untuk menjadi tempat pertemuan kejiranan dan tempat untuk semua orang melepak.

Daripada makanan dan kopi kepada munchies dan juga produk kecantikan, anda boleh menantikan pilihan makanan Korea yang menarik apabila anda singgah.

Adakah Emart24 Halal?


Apabila kami menghubungi emart24, kami dimaklumkan bahawa makanan segar dan makanan kaunter mereka dibuat dengan bahan-bahan (termasuk produk daging) yang diperoleh daripada pembekal yang disahkan halal.

Jadi, anda yang muslim, jangan bimbang dengan status halalnya!

7 Makanan & Snek Korea Halal Emart24


7 Makanan Popular Emart24 | Halal . Affordable . Mouth-Watering 1

 

Nikmati pelbagai makanan jalanan Korea yang istimewa dengan rempah ratus dan topping yang menarik! Sudah tentu, mereka juga mempunyai pencuci mulut di tangan untuk memenuhi keinginan dessert anda.

7 Makanan Popular Emart24 | Halal . Affordable . Mouth-Watering 2

  1. Cupbak (nasi dalam cawan dengan pelbagai topping)
  2. Cupdak (cawan ayam goreng)
  3. Eomuk (kek ikan)
  4. Salji bingsu

Jika anda tergesa-gesa, dan tidak sempat untuk membelek-belek dan membuat pilihan pelbagai topping untuk streetfood korea seperti di atas, produk ready-to-eat yang ditawarkan di sini sesuai untuk anda grab, bayar dan terus nikmatinya!

7 Makanan Popular Emart24 | Halal . Affordable . Mouth-Watering 3

5. Gimbap
6. Sandwic
7. Pau

  • Alamat: Ground Floor, Wisma Touch ‘n Go Tower 6, Avenue 5, The Horizon, Bangsar South, 59200 Kuala Lumpur
  • Waktu Operasi: Setiap hari; 8AM-8PM

Website | Facebook | Instagram


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3