Kafe Bali Puchong 2022 | Makanan Lazat Ala-Ala Di Bali


Kafe Bali ialah sebuah restoran Bali bertingkat yang terletak di Bandar Puteri Puchong, hanya 45 minit dari kesibukan KL.

Anggun dan mewah, masuk ke dalam kedai makan ini dan dibawa pergi ke Indonesia untuk beberapa jam makanan yang lazat dan hiasan cemerlang.

Baru-baru ini dibuka pada April lalu, Kafe Bali telah menerangkan tentang restoran mereka dalam tempoh yang singkat. Mereka telah menunjukkan bahawa walaupun mereka mungkin baru dalam permainan makanan dan perkhidmatan, mereka bersedia untuk menarik perhatian khalayak luas yang mencari beberapa kegemaran Bali yang enak.

Baca juga: Restoran Ramsay Gordon Dibuka 18 Jun | Halal ke?

Menjejak Masuk Ke Kafe Bali


Kafe Bali

Memasuki Kafe Bali, kami terpesona dengan perincian vernakular yang terperinci di seluruh restoran yang entah bagaimana berjaya menggabungkan unsur-unsur hiasan semula jadi dengan minimalis Asia Tenggara yang menawan, mewujudkan syurga yang jauh dari jalan-jalan sibuk di Puchong.

Kafe Bali Puchong 2022 | Makanan Lazat Ala-Ala Di Bali 2

 

Kafe Bali Puchong 2022 | Makanan Lazat Ala-Ala Di Bali 3

 

Kafe Bali Puchong 2022 | Makanan Lazat Ala-Ala Di Bali 4

Daripada lekapan lampu rotan yang menerangi kawasan tersebut, hinggalah ke takhta ‘sarang burung’ menawan yang bertaburan di seluruh kedai makan, ini adalah salah satu tempat paling ‘Instagrammable’ yang pernah admin lihat. Tingkap setinggi siling mempunyai pencahayaan semula jadi yang memancarkan lekapan reka bentuk dalaman yang cantik.

Kemuncak KafeBali pastinya adalah bahagian dalam yang menaikkan suasana kafe Bali. Kafe baharu ini dilengkapi dengan reka bentuk berinspirasikan Bali yang mempunyai elemen minimalis dan semula jadi kontemporari. Dengan dalaman warna tanah, perabot rotan dan hiasan bakul rumput laut, KafeBali kelihatan seperti syurga tropika yang bergaya.

p/s: Hampir setiap perabot di dalam kafe ini sebenarnya diterbangkan dari Bali!

Makanan Unik dari Bali

Selain daripada suasana Bali yang estetik, anda juga boleh menantikan makanan di KafeBali. Hidangan utama Bali yang lazat adalah seperti Soto Makaroni, Pasta Penne Kambing Bumbu​ dan Roti Fried Fish Ciabatta​. Admin pasti menu-menu akan membawa selera anda mengembara jauh ke pulau tropika.

Sementara itu, anda juga boleh memesan beberapa pastri dan memadankannya dengan secawan kopi di KafeBali untuk menikmati masa minum teh anda.

Kafe Bali Puchong 2022 | Makanan Lazat Ala-Ala Di Bali 5

Kafe Bali Puchong 2022 | Makanan Lazat Ala-Ala Di Bali 6

Kafe Bali Puchong 2022 | Makanan Lazat Ala-Ala Di Bali 7
Kredit: IG Kafe Bali Puchong

Kafe ini juga menyajikan hidangan manis seperti Kek Keju Bakar Lembut dan Kue Pandan Kelapa.

Bagi kopi pula, kopi Mandheling, Nusantara panggang atau Kopi Artisan Bali dengan Gula Merah nampaknya pilihan yang baik untuk dipesan di sana, jika anda benar-benar ingin merasai pengalaman di Bali.

  • Lokasi: 16, Persiaran Puteri 1, Bandar Puteri, 47100 Puchong, Selangor, Malaysia (link google maps)
  • Waktu Operasi: Setiap Hari (10.00pagi – 8.00malam)

Baharu dan unik, KafeBali adalah salah satu kafe jenis yang menawarkan persekitaran makan yang hebat dan pengalaman dengan ciri dan hidangan Balinya. Jika anda suka kafe dengan suasana alam semula jadi yang minimalis, anda harus kunjungi kafe ini!

Nikmati ‘perjalanan ke Bali’ anda!


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3