Luis Suarez Tidak Lagi Bersama Atletico Madrid Pada Musim Hadapan!


Terima kasih Luis Suarez! Ikuti Berita Sukan Bola Sepak Disini.

Luis Suarez bakal meninggalkan Atletico Madrid pada penghujung musim selepas dua tahun beraksi di Wanda Metropolitano selepas perkara itu diumumkan gergasi LaLiga semalam.

Bekas penyerang Barcelona dan Liverpool itu menyaksikan Suarez menghadirkan inspirasi musim lalu apabila membantu skuad kendalian Diego Simeone merangkul gelaran LaLiga.

Ia merupakan musim pertama Atletico selepas Suarez meninggalkan Barcelona dan menamatkan saingan 32 perlawanan liga dengan 21 gol.

Pemain berusia 35 tahun itu tidak lagi menghadirkan impak sama pada musim ini walaupun berjaya merekodkan dua angka jaringan dan bakal berhijrah penghujung musim ini.

Pengesahan datang apabila Atletico berkata sebelum pertembungan malam Ahad dengan Sevilla bahawa ia akan menjadi perlawanan terakhir di laman sendiri untuk kelab itu untuk Suarez dan Hector Herrera yang pada Mac bersetuju perpindahan akhir musim ke Houston Dynamo.

Atletico dalam satu kenyataan di Twitter berkata, “Wanda Metropolitano akan memberi penghormatan kepada Luis Suarez dan Hector Herrera yang mengucapkan selamat tinggal kepada keluarga Merah Putih.”

Presiden kelab, Enrique Cerezo, memuji impak Suarez terhadap kelab ketika pemain veteran Uruguay itu menghampiri penamatan kontrak dua tahunnya. Cerezo berkata, “Luis Suarez adalah pemain yang hebat dan seorang yang hebat. Dia berhak mendapat segala-galanya di kelab ini dan akan sentiasa mendapat tempat yang sangat bersinar. Di muzium dan di mana-mana bahagian stadium ini, Luis Suarez akan sentiasa diingati. ”

Dipetik oleh AS, Cerezo menambah: “Kami akan mempunyai kenangan indah tentangnya. Dia adalah pemain yang hebat dan dia adalah salah seorang yang telah menggapai kejuaraan Liga.”


Suarez baru-baru ini dikaitkan dengan kepulangan mengejut ke Barcelona semula di mana dia menduduki tempat ketiga penjaring gol terbanyak dalam sejarah kelab dan berada di belakang Lionel Messi dan Cesar Rodriguez.

Disclaimers – Bahan yang kami share dihalaman ini sekadar panduan dan ringkasan artikel berkaitan dengan “Luis Suarez Tidak Lagi Bersama Atletico Madrid Pada Musim Hadapan!” sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, semua hebahan berasaskan sumber rasmi dan sahih sahaja.Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!

Portal Malaysia