Laman Tamara Retreat, Penginapan Di Negeri Sembilan 2022


Laman Lamara Retreat. Lokasi Shooting Suamiku Lelaki Pendosa ini nampak begitu cantik, bukan? Dengan rumah tersergam indah, laman luas yang terbentang hijau. Puas admin godek sana-sini untuk mencari di mana sebenarnya tempat ini. Dan..admin dah jumpa!

Jadi kalau anda mempunyai plan untuk bercuti ke Negeri Sembilan, dan masih tercari-cari tempat penginapan yang best, jom lah ke Laman Tamara Retreat.

Baca juga: Gunung Ledang, Tempat Menarik Tangkak 2022


 

Mengenai Laman Tamara Retreat

Laman Tamara Retreat

Ianya terletak di Sri Menanti, Malaysia. Tempat penginapan yang sejuk ini bagus untuk percutian hujung minggu yang tenang di mana anda bangun dengan bunyi kicauan burung dan ayam jantan berkokok.

Sambil menghirup udara sejuk dan segar di tengah-tengah perkampungan tropika.

Di sini, anda boleh merasai kehidupan kampung yang sudah tentunya dilengkapi dengan keselesaan kemudahan moden.


Terletak kira-kira 90 minit dari Kuala Lumpur, vila 5 bilik 3 bilik mandi ini terletak di atas tanah seluas ekar dengan kolam renang, pavilion BBQ, kebun buah-buahan dan kolam memancing.

 

Ruang Penginapan Laman Tamara Retreat

Laman Tamara ialah rumah kampung Melayu yang dibina pada tahun 1960-an. Bentuk dan reka bentuknya adalah tipikal dalam iklim tropika. Kebanyakan reka bentuk asalnya telah dikekalkan untuk menawarkan pengalaman unik kepada para tetamu.

Pengalaman untuk hidup dalam pesona dunia lama, pada masa yang sama dalam lingkungan ciri gaya hidup hari ini.


Ciri-ciri seperti kolam renang, wifi, bilik tidur reka bentuk retro dan bilik mandi adalah beberapa ciri yang ditonjolkan di vila ini.

Secara dalaman, ruang makan/dapur terbuka adalah seluas 800 kaki persegi baharu yang menghadap pemandangan panoramik kolam, kolam dan hutan di sekitarnya. Ruang makan mempunyai 2 set meja makan 8 tempat duduk.

Semua bilik tidur berhawa dingin sepenuhnya, lengkap dengan bantal segar, cadar dan hiasan. Bilik tidur dilengkapi dengan katil bersaiz queen dan katil sofa di dua bilik tidur.


Secara luaran, kami mempunyai kolam renang 20’x 10′ (dalam 4 kaki). Dek kolam dilengkapi dengan kerusi kolam dan payung.

Pool Di Laman Tamara
Pool Di Laman Tamara

 

Dining Area
Dining Area

 

Bilik Laman Tamara
Master Bedroom Laman Tamara

Panorama Flora

Kolam Pancing, suatu ketika dahulu sawah padi mempunyai mata air semula jadi yang timbul serta anak sungai mengalir di belakangnya. Jambatan baharu, astaka dan dek bot telah ditambah.

Banyak tumbuhan baru, pokok buah-buahan, pokok hiasan, dan pokok renek telah ditanam untuk menggabungkan dengan lancar dengan taman sedia ada dalam mewujudkan persekitaran yang lazat dan menyejukkan.


Pada masa yang sama kami juga telah menambah ciri-ciri baru pada taman seperti gelanggang badminton, lubang barbeku, dan bangsal basikal.

Gazebo
Gazebo Laman Tamara

 

Jambata dan Dek Baharu

Bilangan Tetamu

Laman Tamara boleh memuatkan bilangan maksimum 15 tetamu pada satu-satu masa (tidak termasuk bayi 3 tahun ke bawah).

Bilangan tetamu ini akan cuba dikekalkan supaya pihak Laman Tamara dapat memastikan semua tetamu menikmati kemudahan dan perkhidmatan sepenuhnya.


P/s: Jika kumpulan anda melebihi 15 orang, maklumkan kepada pihak pengurusan lebih awal supaya mereka boleh menyediakan penginapan tambahan di rumah kedua dalam kawasan yang sama.

Akses tetamu

Tetamu biasanya disambut oleh pemilik atau oleh kakitangan yang tinggal di pintu pagar hadapan. Semasa mendaftar masuk, tetamu boleh mengakses keseluruhan perkarangan kecuali bilik/kuarters kakitangan yang tinggal di dalam premis.

Kakitangan tinggal kami tinggal di dalam bilik yang bersambung dengan rumah utama tetapi dengan akses yang berasingan.


Kemudahan di Laman Tamara Retreat

Tetamu Laman Tamara mempunyai penggunaan eksklusif semua kemudahan yang disediakan di dalam kawasan. Kemudahan tersebut adalah seperti berikut:

  1. Kolam renang
  2. Kolam pancing & astaka
  3. Basikal
  4. Pavilion & kemudahan barbeku
  5. Badminton
  6. Tanah lapang
  7. Tempat letak kenderaan persendirian

Laman Tamara disewa sebagai asas keseluruhan rumah. Setelah tempahan disahkan, ia tidak akan disewakan atau dikongsi kepada mana-mana individu atau tetamu lain.

 

Info Tambahan dari Pihak Pengurusan

Kami sangat berhati-hati untuk memelihara dan mengekalkan rumah dalam keadaan asal sebaik mungkin. Kami juga berusaha untuk memastikan tempat itu selesa, selamat dan terjamin kepada semua tetamu kami.


Oleh itu, kami memohon pemahaman anda dalam mengekalkan bilangan maksimum tetamu seperti yang dinyatakan dalam penyenaraian kami semasa anda membuat tempahan anda.

Berkenaan dengan kemudahan asas, kami menyediakan anda dengan tuala asas, sabun dan syampu. Ia diisi semula sebelum daftar masuk anda.

Memandangkan Laman Tamara ialah sebuah rumah dan bukannya sebuah hotel, kami tidak akan memasuki rumah untuk melakukan sebarang pengemasan sepanjang tempoh penginapan anda. pengecualian dibuat semasa kecemasan.


Kami juga menggalakkan anda untuk sentiasa memastikan pintu pagar hadapan berkunci pada setiap masa. Ini adalah untuk tidak menggalakkan orang luar memasuki premis dan untuk memastikan privasi anda.

  • Lokasi:  No. 62, Kampung Sikai, 71550 Seri Menanti, Negeri Sembilan (link google maps)

 

Bonus

Laman Tamara di dalam Drama Suamiku Lelaki Pendosa. Kredit: Fb Laman Tamara

 

Laman Tamara di dalam Drama Suamiku Lelaki Pendosa. Kredit: Fb Laman Tamara

 

 
Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3