Home » Bantuan » KWSP Lancarkan i-Sayang & i- Lindung Tahun 2022

KWSP Lancarkan i-Sayang & i- Lindung Tahun 2022

Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) akan melancarkan kemudahan i-Sayang dalam pada suku pertama 2022, sebagai sebahagian daripada usaha berterusannya untuk meningkatkan taraf hidup rakyat.

Pengerusi, Ahmad Badri Mohd Zahir berkata kemudahan ini akan membenarkan pemindahan secara sukarela sebanyak 2% dari akaun suami ke akaun isteri.

Satu lagi kemudahan dana persaraan yang akan dilancarkan ialah i-Lindung, yang membolehkan pengeluaran daripada Akaun 2 untuk membeli insurans hayat dan penyakit kritikal melalui platform KWSP.

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

Nak jadi orang pertama yang mohon BANTUAN KERAJAAN?
Join Telegram Rasmi Bantuan Kerajaan

Baca juga:

“Inisiatif lain yang kami terokai termasuk pendekatan berperingkat ke arah mewajibkan perlindungan KWSP yang sah kepada pekerja sektor tidak formal bukan pertanian.

“Kami juga akan menyokong skim lebihan sukarela kami di mana ahli boleh memaksa majikan mereka menaikkan caruman KWSP mereka kepada lebih daripada 11 peratus kadar berkanun,” katanya dalam ucapan perasmian pada Persidangan Kesejahteraan Sosial Antarabangsa (ISWC) ke-9 2021.

Penafian – Semua artikel kami share dihalaman ini merupakan panduan tutorial dan rujukan ringkasan artikel berkaitan dengan “KWSP Lancarkan i-Sayang & i- Lindung Tahun 2022” sahaja. portalamalaysia tidak ada sebarang kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, semua hebahan berpandukan sumber official dan sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!