KWSP Bakal Lancar i-Sayang Dan i-Lindung


Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) akan melancarkan kemudahan i-Sayang dan i-Lindung dalam tahun 2022 adalah sebahagian daripada usaha untuk membantu meningkatkan kualiti kehidupan rakyat dan khususnya ahli KWSP.

Untuk mengetahui cara mohon dua kemudahan baru khas untuk ahli KWSP iaitu Skim i-Sayang dan i-Lindung pada tahun 2022 ini. Sila baca artikel ini dengan lebih lanjut.

Baca Lanjut:

Skim KWSP:

i-Sayang dan i-Lindung merupakan satu skim KWSP yang dilancarkan bertujuan untuk membantu rakyat untuk meningkatkan kualiti kehidupan khususnya buat ahli KWSP.

Kemudahan Skim KWSP:

i-Sayang – membuat pemindahan sukarela sebanyak 2% dari akaun suami ke akaun isteri.


i-Lindung – membuat pengeluaran dari Akaun 2 untuk pembelian insurans hayat melalui platform KWSP untuk penyakit kritikal.

Tarikh Permohonan Dibuka:

Tarikh pelaksanaan i-Sayang akan dilancarkan pada Suku Pertama 2022 (Mac).

Tarikh pelaksanaan i-Lindung masih belum dimaklumkan ketika ini.

Maklumat Lanjut:

Untuk maklumat lanjut akan dikongsikan dalam artikel berikutnya.
Penafian – Bahan artikel admin kongsikan diatas merupakan tutorial dan rujukan ringkasan artikel related dengan “KWSP Bakal Lancar i-Sayang Dan i-Lindung” sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, segala hebahan berpandukan sumber rasmi dan sahih sahaja.Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!

Portal Malaysia