KWSP Akan Dilihat Oleh PM


TERBARU mengenai perkembangan KWSP 2.0 RM10K. Untuk makluman semua, Perdana Menteri YAB Dato’ Sri Ismail Sabri Yaakob telah menerima Surat Permohonan Kunjungan Hormat daripada PMO.

Mahu Pengeluaran Khas KWSP 2.0 Disegerakan

Seperti yang anda semua sedia maklum, ramai rakyat Malaysia mahu pengeluaran khas KWSP 2.0 dilaksanakan dalam kadar segera ekoran kos sara hidup yang kian meningkat kini.

Bagaimanapun, ramai yang merungut dan bertanya mengapa kerajaan lambat membuat pengumuman mengenai perkara itu. Seolah-olah tiada lagi pengeluaran KWSP 2.0 istimewa, sila rujuk video di bawah untuk maklumat lanjut:


Menurut PM, fokus utama adalah memulihkan ekonomi negara bagi meringankan beban rakyat yang terlibat dalam isu kenaikan harga barang akibat inflasi.

Kata-kata Daripada Wakil Rakyat Netizen

Menurut Fans wakil rakyat netizen,

Jika kami perlukan sokongan daripada bakal-bakal ahli, kami akan maklumkan dari semasa ke semasa dan buat masa ini, biar kami laksanakan gerak kerja yang sudah dirancang dan semoga segala urusan kami ini dipermudahkan.

Minggu depan saya akan follow up dengan beberapa MP dan mungkin akan turun ke Parlimen untuk menyerahkan 4 usul tuntutan untuk dibawa ke dalam sidang dewan rakyat.

Untuk makluman semua, Perdana Menteri sudah pun terima Surat Permohonan Kunjung Hormat dan dari pihak urusan PMO akan maklumkan kepada kami dengan kadar segera dan jika masih berlengah, kita akan viralkan minta maklumbalas daripada pihak PM.

Begitulah update terkini mengenai isu ini. Dan ingin ditekankan di sini, jika perkara ini masih dilengahkan, wakil rakyat tersebut menyeru rakyat untuk viralkan maklumbalas mengenai isu ini.


Sila join Group FB KWSP 2.0 sekarang untuk sokong pengeluaran khas KWSP ini.

Sama-sama kita nantikan berita selanjutnya, diharap kerajaan dapat menjadualkan semula supaya pengeluaran KWSP 2.0 dapat dilaksanakan.
Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3