Kunming Islamic Restaurant | Hidden Eateries Yang Halal Di Taipei Hampir 30 Tahun !

Jika anda mengembara ke Taiwan, apa kata anda ke Kunming Islamic Restaurant? Dengan membeli-belah yang mengagumkan, pemandangan alam semula jadi yang mengagumkan dan makanan yang menakjubkan, Taiwan ialah destinasi yang perlu anda lawati sebaik sahaja sempadan dibuka semula.

Mencari makanan halal di Taiwan dan ibu kotanya, Taipei, bukanlah satu cabaran yang besar. Selain menikmati makanan asli Taiwan yang halal seperti mi daging, anda juga boleh menemui masakan antarabangsa halal di Taiwan. Satu restoran halal di Taipei yang menyajikan masakan antarabangsa ialah Kunming Islamic Restaurant!

Baca juga: 7 Makanan Popular Emart24 | Halal . Affordable . Mouth-Watering

Islam Kunming Islamic Restaurant- Antara Restoran Halal Terawal Taipei


KUNMING ISLAMIC RESTAURANT

Ditubuhkan pada tahun 1994, Kunming Islamic Restaurant di Taipei adalah nama yang tidak asing lagi bagi ramai umat Islam yang sering mengunjungi restoran tersebut.

Pemilik restoran itu dilahirkan di Myanmar dan telah beragama Islam sejak beberapa generasi. Telah wujud selama hampir 30 tahun, restoran itu terkenal dari mulut ke mulut.

Satu tarikan utama restoran adalah mata wang pelbagai negara yang diletakkan di bawah kaca meja makannya. Pelanggan di seluruh dunia akan menandatangani wang kertas dan menyumbangkannya kepada koleksi restoran.

Masakan Antarabangsa


Kunming Islamic Restaurant | Hidden Eateries Yang Halal Di Taipei Hampir 30 Tahun ! 1

Apabila Kunming Islamic Restaurant mula-mula ditubuhkan, tumpuan utama mereka ialah menjual masakan Yunnan.

Tetapi kerana mereka menerima lebih ramai pelancong dari seluruh dunia, mereka kini mempunyai pelbagai masakan antarabangsa dari India hingga Timur Tengah, Asia Tenggara dan banyak lagi. Ia sama seperti makanan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu!

Jangan lepaskan peluang untuk menikmati hidangan istimewanya seperti Nanyang Omelette, Tom Yum Goong, Ayam Kelapa, Bayam Air Pes Udang, Naan dan Musaka. Ini semua sangat disyorkan jadi pastikan anda mencuba hidangan ini apabila anda berada di sana!

Kunming Islamic Restaurant | Hidden Eateries Yang Halal Di Taipei Hampir 30 Tahun ! 2

Musaka mesti ditempah – ia adalah makanan istimewa Timur Tengah dengan daging lembu kisar, terung, tomato dan dihiasi dengan krim.

Untuk sesuatu yang lebih pedas, anda juga boleh menikmati Tom Yum Goong klasik Thai.

Kunming Islamic Restaurant | Hidden Eateries Yang Halal Di Taipei Hampir 30 Tahun ! 3

Walaupun anda belum dapat melancong ke Taiwan, masih belum terlalu awal untuk mula menanda buku restoran halal yang ingin anda lawati pada perjalanan seterusnya! Pastikan anda menambah Kunming Islamic Restaurant ke dalam senarai tempat makan anda.

Kunming Islamic Restaurant

  • Satus Halal: Pemilik Orang Muslim
  • Alamat: No. 26, Lane 81, Fuxing North Road, Songshan District, Taipei City Phone: (02) 2751-6776
  • Waktu Operasi: Isnin-Jumaat 11:30~14:00, 17:30~21:00/Hujung Minggu 17:30~21:00

Website


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3