K’FRY Urban Korean | Fast Food Yang Mouth-watering & Tasty- Ada 8 Lokasi !


Sejujurnya,  kemunculan ayam goreng Korea halal yang lazat di Malaysia tidak pernah berakhir, termasuklah K’FRY Urban Korean.

Jika anda mendapati diri anda pemburu makanan Korea, lebih-lebih lagi ayam goreng mereka yang rangup dan berperisa unik, kami yakin bahawa pasti anda akan jatuh cinta dengan restoran Korea ini!

Baca juga: Box Pool Villa, Bentong | Vila Private Yang Awesome, 30 Minit Ke Genting Highlands

Lokasi K’FRY Urban Korean


Dengan dua lokasi cawangan di Johor Bahru dan Batu Pahat dan lima lagi di Kuala Lumpur, K’FRY Urban Korean telah membuatkan penggemar makanan Korea berkeju di seluruh Malaysia tidak sabar untuk mencuba menu yang tidak asing lagi, ayam goreng!

Menu Popular K’FRY Urban Korean

K’FRY Chicken Bumbuk

chicken bumbu @ K'FRY URBAN KOREAN

Menu paling popular tidak dinafikan lagi, ialah K’FRY Chicken Bumbuk, yang terdapat dalam empat perisa: Original Cheesy, K’Razy Spicy Cheesy, Honey Mustard Cheesy dan Yangnyeom Cheesy.

Daging peha ayam tanpa tulang yang panas dan rangup menimbun tinggi, meliputi separuh daripada pinggan yang ditemani dengan timbunan kentang goreng!

Separuh lagi satu pula ialah unsur cheesy yang merupakan sebahagian daripada mozzarella dan sos keju. Jika anda memilih perisa Honey Mustard Cheesy, ia akan dicampur dengan sos mustard madu pula, tau =)

K'FRY Urban Korean | Fast Food Yang Mouth-watering & Tasty- Ada 8 Lokasi ! 1

K'FRY Urban Korean | Fast Food Yang Mouth-watering & Tasty- Ada 8 Lokasi ! 2

 K’FRY K’rispy Chicks

Jika anda bukan seorang penggemar keju, jangan risau! Anda masih boleh meminta ayam goreng Korea anda tanpa fondue keju. Pilih menu K’FRY K’rispy Chicks yang terdapat dalam sembilan perisa.

Anda boleh menikmati setiap suapan ayam goreng rangup mereka yang disalut dengan Yangnyeom (sos manis dan masam tradisional Korea), Soya Pedas (sos Soya Korea rahsia dalaman mereka yang dicampur dengan bawang putih), sos Mentega Madu dan banyak lagi!

K’FRY Nude Chicks

K'FRY Urban Korean | Fast Food Yang Mouth-watering & Tasty- Ada 8 Lokasi ! 3

Bagi penggemar makanan Korea yang lebih suka menikmati ayam goreng mereka, K’FRY Nude Chicks adalah pilihannya!

Nude Chicks ialah ayam goreng khas mereka yang dihidangkan tanpa sebarang sos (minta yang Original). Anda juga boleh mencuba menu pedas berapi; Flaming Nude Chicks untuk rasa pedas dalam setiap gigitan.

Menepati janjinya untuk ‘mencipta semula makanan Korea dengan kelainan’, menu yang pelbagai  di K’FRY Urban Korean menyerlah dengan menu lain yang sama lazatnya.

Hidangan klasik Korea lain yang mesti anda cuba termasuk budae jigae (rebus tentera Korea tradisional), japchae (glass noodle tumis Korea) dan bokkuembap (nasi goreng Korea yang dihidangkan dengan parit telur cair di sekelilingnya).

Desserts

K'FRY Urban Korean | Fast Food Yang Mouth-watering & Tasty- Ada 8 Lokasi ! 4

Sebelum beredar, lengkapkan juadah anda dengan pencuci mulut manis mereka. Anda akan berseronok menikmati bingsoo Korea, semangkuk ais cukur susu gebu yang dihiasi dengan pelbagai topping!

Cuba perisa seperti mangga, tembikai, tembikai, teh hijau matcha, kek keju strawberi dan coklat oreo?

Seperti yang anda lihat, tidak kira sama ada anda seorang penggemar makanan keju atau tidak, K’FRY Urban Korean mempunyai banyak makanan hebat yang ditawarkan! =)

Alamat:

  • Johor Bahru outlet: No. 260, Jalan Dato Sulaiman, Taman Abad, Johor Bahru 80250, Johor
  • Batu Pahat outlet: 7, Jalan Rotan Kong, Taman Sri Jaya, Batu Pahat 83000, Johor
  • Klik di sini untuk melihat alamat cawangan Kuala Lumpur

Website | Facebook | Instagram


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3