Kerajaan Negeri Kedah Luluskan Bantuan Kewangan Sebanyak RM1,500


Kerajaan Negeri Kedah Luluskan Bantuan Khas Kewangan RM1,500, Dibayar Bulan Hadapan ,Semak Kelayakan!

Bagi membantu rakyat yang Negeri Kedah yang memerlukan, kini terdapat banyak jenis bantuan kewangan yang telah diperkenalkan oleh pihak kerajaan dalam Negeri atau pun Peringkat Persekutuan dan salah satu dari bantuan kewangan yang diperkenalkan oleh Kerajaan dalam Negeri adalah, Bantuan Khas Kewangan RM1,500. Bantuan Khas Kewangan RM1,500 ini telah diluluskan oleh Kerajaan Negeri Kedah untuk semua kakitagan awam negerinya.

 

Bantuan Khas Kewangan Sebanyak RM1,500


Menteri Besar Kedah iaitu Datuk Seri Muhammad Sanusi Md. Nor berkata bahawa Kerajaan Negeri akan mula memperuntukkan dana sebanyak RM8 juta. Kerajaan negeri amat berterima kasih atas dedikasi dan kesungguhan tidak berbelah bahagi kakitangan awam negeri dalam melaksanakan dasar, program dan projek dirancang kerajaan demi membangunkan negeri. Kakitangan awam negeri juga terlibat menguruskan bantuan semasa berlakunya bencana di negeri ini.

 

Kerajaan Negeri Kedah Luluskan Bantuan Kewangan Sebanyak RM1,500

Tarikh Untuk Pembayaran


Berkenaan dengan pembayaran bantuan ini, ia akan dilaksanakan pada bulan Disember 2022 . Dalam masa sama, semua guru lantikan Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kedah (JHEIK) juga akan menerima faedah kenaikan gaji RM100 secara ‘one-off’ setiap seorang seperti yang dinikmati penjawat awam lain.

Pihak Kerajaan Negeri turut akan melanjutkan tempoh zon bebas berniaga sehingga 31 Disember tahun hadapan dan akan mengenal pasti beberapa kawasan yang berpotensi untuk dikembangkan menjadi pusat penjaja kecil dengan kemudahan yang lebih selesa kepada penjaja dan pelanggan.
Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3