Home » Gosip Artis Malaysia » Kamal Adli Tamak?

Kamal Adli Tamak?

Kamal Adli dah jadi pelakon dan pelawak malah pernah menjadi hos untuk beberpa program realiti tv dan sekarang menjadi pengarah pulak bersama Micheal Ang

Selain menjadi pelokon utama dalam Drama bersiri Sihir, Kamal Adli juga turut berkesempatan mengetengahkan bakat sebagai pengarah bersama Michael Ang, Hun Haqeem dan Azmir Affendi menerusi drama terbitan Juita Viden Sdn Bhd itu kerana dia merupakan penggemar naskhah seram.

Kamal menjelaskan saya tak mengarahkan keseluruhan drama Sihir, sebaliknya ada pengalaman yang dikongsikan dan belum berhasrat untuk menduduki kerusi pengarah dan masih mahu berlakon.

Drama bersiri Sihir tersebut mempunyai 20 episod dan mula bersiaran pada 1 November 2021 di Astro Ria yang menampilkan Kamal dan Hun Haqeem sebagai karektar utama yang bergandingan sebagai adik-beradik.

Dalam drama tersebut mengisahkan tentang adik-beradik, Nuh (Kamal) dan Hud (Hun) yang mana mereka mempunyai kelebihan deria keenam serta mampu menyelesaikan kes berkaitan sihir yang mengganggu orang sekeliling.

Keserasiannya bersama Hun sebagai adik-beradik dalam drama tersebut dapat diterima dengan baik dan dia sangat seronok dapat bekerjasama dengan Hun buat pertama kali, jelas Kamal lagi.

Turut menjayakan drama bersiri 20 episod ini adalah Zarul Husin, Farah Ahmad, Fiza Thomas, Zarynn Minn dan ramai lagi terlibat dalam pembikinan drama seram ini.

Kamal Adli yang berkecimpung dalam bidang lakonan dan pernah menjadi juara program realiti, Super Spontan Superstar 2017, yang membawa pulang wang tunai RM100,000, malah menumpaskan peserta lain yang rata-ratanya adalah pelawak profesional. Kamal Adli juga kini sedang sibuk mengacarakan program baharu iaitu Lagu Cinta Kita musim ketiga yang disiarkan di TV3.

 

Disclaimers – Bahan artikel portalamalaysia share diatas sekadar panduan dan ringkasan artikel berkaitan dengan “Kamal Adli Tamak?” sahaja. portalamalaysia tidak ada kaitan dengan government agency atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, segala rujukan berpandukan sumber rasmi dan betul-betul sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes