Jurgen Klopp Puji Nunez!


You’ll Never Walk Alone. Ikuti Berita Sukan Bola Sepak Disini.

Aksi Mengagumkan Dalam 30 Minit Akhir Perlawanan

Pengurus Liverpool, Jurgen Klopp kagum dengan impak Darwin Nunez yang diturunkan dari bangku simpanan untuk menjadikan Perisai Komuniti memihak kepada pasukannya ketika menentang Manchester City.


Jurgen Klopp Puji Nunez! 1

Penyerang Uruguay berusia 23 tahun itu yang boleh menjadi pemain termahal dalam rekod kelab pada £85 juta jika semua tambahan yang disertakan dalam perjanjian musim panas dengan Benfica menjadi kenyataan.

Nunez diperkenalkan dalam 30 minit sebelum tamat masa dan menghasilkan cameo yang mengagumkan.

Beliau memenangi penalti lewat permainan yang mana Mohamed Salah meletakkan The Reds di hadapan 2-1 dan kemudian bijak untuk menanduk bola masuk gawang pada masa tambahan untuk memastikan kemenangan 3-1 di Leicester.


Jurgen Klopp Puji Nunez! 2

Dia juga menyebabkan Ederson mengalami beberapa masalah, menarik penjaga gol City ke dalam cabaran – dalam serangan pertamanya – yang mungkin akan mengakibatkan penalti jika bukan kerana bendera ofsaid, dan kemudian memaksa pemain antarabangsa Brazil itu melakukan penyelamatan yang menafikan gol.

“Ia bagus, ia sangat bagus. Jelas ia akan menjadi lebih baik dengan masa,” kata Klopp. “Kita hidup dalam dunia di mana semua orang dinilai pada pandangan pertama dan itu tidak membantu sesiapa pun, tetapi ia berlaku secara berterusan.

“Dalam beberapa perlawanan pertama (pramusim) kami tidak hampir dengan tahap kecergasan hari ini dan kemudian apabila Nunez masuk, kami menghantar setiap bola untuk beliau mengejarnya dan selepas bola ketiga beliau gagal sepenuhnya dan kemudian semua orang menilai sentuhan pertamanya dan perkara sebegini.


“Ia hanya gurauan tetapi kami perlu mengharunginya, Nunez akan menanganinya dengan cemerlang. Kami bersabar dan kami tahu beliau boleh melakukan perkara yang baik.

Jurgen Klopp Puji Nunez! 3

“Kita semua tahu mereka adalah spesis istimewa iaitu penyerang. Perkara lain yang semua orang perlukan adalah sedikit positif. Ini bermakna dari segi gol atau penglibatan gol.

“Saya fikir Darwin akan baik-baik saja walaupun tanpa menjaringkan gol ketiga kerana penalti adalah hantaran silang Millie dan tandukannya.


“Peluang yang beliau ada sebelum ini telah melakukannya dengan sangat baik, tetapi Ederson bertindak balas dengan cemerlang. Matlamatnya jelas adalah aising pada kek, sangat menggembirakan beliau.

“Anda boleh lihat di wajahnya, anda boleh lihat di wajah semua rakan sepasukannya betapa gembiranya budak-budak itu untuknya dan itu petanda yang sangat baik selepas tempoh singkat Nunez bersama kami.”
Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3