Jawatan Kosong Veterinar 2020 – SPA


SURUHANJAYA Perkhidmatan Awam SPA menerusi laman sesawang rasminya telah mengeluarkan hebahan jawatan kosong sebagai pegawai veterinar gred gv41 di Jabatan Perkhidmatan Veterinar dimana bagi yang berminat boleh membuat permohonan di laman sesawang rasmi SPA.

Jabatan Perkhidmatan Veterinar

Jabatan Perkhidmatan Veterinar (JPV) merupakan sebuah jabatan di bawah Kementerian Pertanian dan Industri Makanan dimana skop dan fungsinya terarah kepada bidang haiwan dari segi pengawalan, pencegahan, pemeliharaan, pemeriksaan dan banyak lagi.

Tugas Pegawai Veterinar GV41

Berikut adalah tugas pegawai veterinar gred gv41

  • Sebagai seorang berjaawatan ini anda akan dipertangunggjawabkan untukmengawal penyakit-penyakit haiwan dan rawatannya, memastikan makanan ternakan selamat untuk pengguna, merancang dan menjalankan kerja-kerja pemeliharaan dan pembaikan mutu ternakan, menguat kuasa undang-undang import bahan-bahan ternakan, mengawasi pusat-pusat karantina dan membuat laporan mengenai pembangunan dan kemajuan tahunan Jabatan dan lain-lain tugas pentadbiran Jabatan.

Senarai Jawatan Yang Dihebahkan

  • Pegawai Veterinar GV41

Jumlah kekosongan adalah.

  • Kekosongan : 34
  • Simpanan : 40

Syarat Permohonan

Syarat utama seperti anda mestilah Warganegara Malaysia serta berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan wajib anda penuhi, lain-lain syarat akademik boleh rujuk di spa Syarat Jawatan Pegawai Veterinar GV41

Cara Memohon

Step 1 – Daftar/Login

Permohonan melalui website Rasmi spa iaitu:

http://putra12.spa.gov.my/

http://putra12.spa.gov.my/

*Kalau slow tu harap bersabar mungkin ramai tengah isi.

Step- 2 Kalau Dah Daftar

Kalau anda pengguna sedia ada SPA anda hanya perlu ke bahagian “Jawatan Dimohon” dan terus ke “Jawatan SPA”.

Step 3 – Ketik Mana Nak

Cari jawatan “Pegawai Veterinar GV41” dan seret ke kanan, dah sattle ketik simpan.

Step 4 – Hantar Permohonan

Masuk bahagian pengakuan permohonan dan ketik “Perakuan” dan nampak latihan yang anda pilih tadi? sila baca pengakuan permohonan terlebih dahulu dan ketik “Saya Setuju” jika anda setuju dan terus Hantar.

Step 5 – Semak Permohonan

Semak semula permohonan anda di bahagian “Semak Permohonan” takut tak masuk atau tersilap. kalau dah ada makanya anda dah berjaya buat permohonan dan tunggu sentiasa semak status kalau dapat kelak. Good Luck.


Bila Tarikh Tutup?

Tarikh tutup permohonan adalah pada 19 Julai 2020 (Ahad)

Kelayakkan Akademik Apa?

Ijazah Doktor Perubatan Veterinar atau ijazah dalam ilmu perubatan veterinar atau sains veterinar yang diiktiraf

Bagaimana Nak Semak Keputusan Nanti?

Dah buat permohonan, jika layak SPA akan hubungi anda menerusi email untuk fasa seterusnya.

Disclaimers : Artikel yang dikongsikan ini merupakan perkongsian cara bagaimana untuk membuat permohonan jawatan sebagai “Pegawai Veterinar GV41” di spa sahaja, bukan mohon melalui website ini, segala rujukan adalah bersandarkan laman rasmi SPA.

Penafian – Bahan artikel admin kongsikan dihalaman ini merupakan tutorial dan rujukan yang berkaitan dengan “Jawatan Kosong Veterinar 2020 – SPA” ini sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, semua rujukan berpandukan sumber rasmi dan betul-betul sahih sahaja.Leave a Comment

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!

Portal Malaysia