Home » Jawatan Kosong » Jawatan Kosong Universiti Teknologi Mara (UiTM) – Minima PMR Layak Mohon!

Jawatan Kosong Universiti Teknologi Mara (UiTM) – Minima PMR Layak Mohon!

Jawatan kosong oleh pihak Universiti Teknologi Mara (UiTM).

Bagi mereka yang berminat & sedang mencari pekerjaan, sila ikuti segala perkongsian yang telah disediakan di bawah ini.

Pengambilan calon kekosongan jawatan ini terbuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat untuk menjawat jawatan seperti yang telah dinyatakan di bawah ini. Sila pastikan bahawa anda telah membaca serta memahami segala syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum anda melakukan permohonan kekosongan jawatan tersebut.

MAKLUMAT KERJAYA

 • Nama Majikan : Universiti Teknologi Mara (UiTM)
 • Cawangan: Kelantan
 • Tarikh Tutup : 18 Ogos 2021

Berikut adalah merupakan kekosongan jawatan yang telah ditawarkan oleh pihak Universiti Teknologi Mara (UiTM):

 1. Profesor VK7
 2. Profesor Madya DM53
 3. Pensyarah Kanan DM51
 4. Pensyarah DM45
 5. Pegawai Eksekutif N29
 6. Kerani (Pengurusan Asrama) N19
 7. Dan Banyak Lagi…

SYARAT KELAYAKAN MEMOHON

Sekiranya para pemohon merupakan individu yang berkelayakan dengan mempunyai kelulusan Ijazah, Diploma, Sijil Persekolahan (PMR, SPM, STPM, “A Level”, Pra-Universiti) atau sebarang kelayakan professional daripada pihak Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), para pemohon adalah dipelawa untuk memohon kekosongan jawatan yang dinyatakan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan jawatan di bawah telebih dahulu sebelum melakukan permohonan)

Ciri-ciri calon yang diinginkan adalah seperti berikut:

 • Kemas dan pembersih
 • Mempunyai pengetahuan am yang baik
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan bertanggungjawab

Kelebihan yang ditawarkan:

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti tahunan
 • Cuti sakit

CARA MEMOHON

 1. Permohonan kekosongan jawatan terkini di atas boleh dilakukan secara atas talian. Sila ikuti segala arahan seperti di bawah ini.
 2. Sila klik pada pautan “KLIK DISINI UNTUK MOHON” & rujuk pada maklumat permohonan, syarat & tarikh tutup permohonan jawatan kosong tersebut.
 3. Untuk permohonan kali pertama, para pemohon perlulah mendaftar akaun terlebih dahulu (sekiranya diperlukan) sebelum melakukan sebarang pengisian maklumat yang diperlukan oleh sistem.
 4. Para pemohon dinasihatkan agar sentiasa mengemaskini segala maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Untuk makluman, hanya calon yang berjaya disenarai pendek sahaja yang akan dipanggil untuk tujuan sesi temuduga.

KLIK DISINI UNTUK MOHON

Penafian – Bahan artikel admin kongsikan diatas merupakan panduan dan rujukan yang related dengan “Jawatan Kosong Universiti Teknologi Mara (UiTM) – Minima PMR Layak Mohon!” sahaja. kami tidak ada kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, segala hebahan berpandukan sumber official dan betul-betul sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!