Home » Jawatan Kosong » Jawatan Kosong Universiti Malaysia Sabah (UMS) – Tarikh Tutup 15 Oktober 2021

Jawatan Kosong Universiti Malaysia Sabah (UMS) – Tarikh Tutup 15 Oktober 2021

Jawatan Kosong Universiti Malaysia Sabah (UMS)

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Universiti Malaysia Sabah (UMS)

Latar Belakang

Universiti Malaysia Sabah (UMS) telah ditubuhkan pada 24 November 1994 dan kini telah menjangkau usia hampir 19 tahun. Dalam usia ini, terdapat pelbagai perubahan yang telah dikecapi, sama ada dari segi bilangan pelajar, pensyarah dan kakitangan, termasuk juga kelengkapan kemudahan bangunan dan tadbir urus, bilangan kursus serta program pengajian yang ditawarkan dan sebagainya. Satu perkara penting daripada perubahan ini dan motif utama wujudnya sesuatu universiti ialah pertambahan bilangan graduan yang mampu dikeluarkan oleh sesebuah universiti berkenaan.

Dari tahun ke tahun jumlah graduan yang berjaya dikeluarkan oleh UMS semakin bertambah, yang kini telah pun mencecah angka 40,000 graduan yang lebih dikenali sebagai ALUMNI. Atas dasar itulah penubuhan Pusat Alumni UMS antara lain adalah bertujuan untuk mengumpul kembali Alumni UMS sebanyak mungkin yang secara automatiknya semua pelajar dan/atau graduan adalah sebagai ahli dalam kolompok ALUMNI UMS tersebut.

Jawatan:

  1. PENSYARAH GRED DS51/DS53/KHAS C

*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link yang disediakan di bawah

Tarikh Tutup Permohonan : 15 Oktober 2021 (Jumaat)

Klik Untuk Baca Iklan Lengkap & Cara Permohonan

Semoga Anda Berjaya!

Mohon juga: Jawatan Kosong Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) – Tarikh Tutup 21 Oktober 2021

Disclaimers – Bahan artikel kami share diatas sekadar panduan tutorial dan ringkasan yang berkaitan dengan “Jawatan Kosong Universiti Malaysia Sabah (UMS) – Tarikh Tutup 15 Oktober 2021” sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, segala rujukan berpandukan sumber official dan betul-betul sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!