Home » Jawatan Kosong » Jawatan Kosong Universiti Malaysia Pahang (UMP) – Gaji Minimum RM6,072 Jom Mohon!

Jawatan Kosong Universiti Malaysia Pahang (UMP) – Gaji Minimum RM6,072 Jom Mohon!

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk memohon jawatan kosong di Universiti Malaysia Pahang (UMP)

Latar Belakang

Universiti Malaysia Pahang (UMP) bermula dengan Universiti Teknologi Malaysia Kampus Cawangan Pahang (UTM-KCP) yang beroperasi di sebuah kampus yang terletak di Bandar Indera Mahkota, Kuantan sejak tahun 1999. Penubuhan Universiti ini adalah hasil daripada cetusan idea Dato’ Sri Mohd. Najib bin Tun Abdul Razak yang mana ketika itu beliau memegang jawatan sebagai Menteri Pendidikan Malaysia.

Bagi menampung jumlah pelajar yang semakin meningkat, KUKTEM telah berpindah ke kampus sementara yang lebih besar dan kondusif di Bandar MEC, Gambang pada 24 April 2003. Kampus yang terletak kira-kira 30 kilometer dari pusat Bandar Kuantan ini mempunyai keluasan 65,000 m² dan terletak di lokasi strategik yang berhampiran dengan Lebuh Raya Pantai Timur, zon perindustrian kimia, petrokimia, pembuatan, automotif dan juga bioteknologi bagi Pahang.

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

Jawatan Akademik:

1. PENDAFTAR / KETUA PEGAWAI OPERASI

Tarikh Tutup Permohonan : 31 Disember 2021

Klik Iklan Lengkap Jawatan & Mohon Secara Online

Disclaimers – Semua yang admin share dihalaman ini merupakan panduan tutorial dan ringkasan yang berkaitan dengan “Jawatan Kosong Universiti Malaysia Pahang (UMP) – Gaji Minimum RM6,072 Jom Mohon!” sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, semua rujukan berasaskan sumber official dan sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!