Home » Jawatan Kosong » Jawatan Kosong Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) – Tarikh Tutup 27 September 2021

Jawatan Kosong Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) – Tarikh Tutup 27 September 2021

Jawatan Kosong Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM)

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM)

Sejarah

The University of Malaya was initially set up in Singapore in 1949 as an amalgamation of the two premier institutions of higher education in colonial Malaya and Singapore, Raffles College and King Edward VII College of Medicine to serve the needs of the colony. Following independence of Malaya in 1957, two autonomous divisions of the university, one in Singapore and one in Kuala Lumpur, were established in 1959. The government of Malaya expressed a desire to change the status of the Kuala Lumpur division to a national University and following appropriate legislation, the University of Malaya was established in 1962. The Singapore Division was renamed the University of Singapore.

In 1961, the Board of Education, University Malaya had proposed that a medical institution be established to cater to the shortages of medical doctors in Malaya at that time.The first Faculty of Medicine in Malaysia was established in the University of Malaya in 1963. Instruction started in 1964 with the first batch of students.

The University motto, “Ilmu Punca Kemajuan” (Knowledge is the Key to Success) and the UMMC and Faculty of Medicine continues to strive to the best of ability to live up to this ideal. University Malaya Medical Centre (UMMC) is one of the organisations in the Ministry of Higher Education. Main objectives of UMMC are health services, learning and research.

Jawatan:

1. PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT GRED S41

2. PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM GRED S41

3. PEGAWAI PSIKOLOGI GRED S41

4. PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN GRED U29

5. JURUTEKNOLOGI MAKMAL PERUBATAN GRED U29

6. JURU X-RAY (RADIOTERAPI) GRED U29

7. JURU X-RAY GRED U29

8. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N19

9. PEMBANTU KEMAHIRAN H19 (ELEKTRIK)

10. PENOLONG AKAUNTAN GRED W29

11. JURURAWAT GRED U29

12. PENOLONG JURUTERA GRED (MEKANIKAL) JA29

13. PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN GRED U29

14. PEMBANTU PERAWATAN KESIHATAN U11

15. PENGAWAL KESELAMATAN GRED KP11

16. PEMBANTU OPERASI GRED N11

Syarat Kelayakan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)/ Sijil Vokasional Malaysia (SVM)

1. Kelayakan SPM Sebagai Syarat Lantikan Dalam Perkhidmatan Awam

a. Bagi tujuan pelantikan ke jawatan dalam perkhidmatan awam yang mensyaratkan kelayakan masuk di peringkat SPM, calon hendaklah memenuhi syarat minimum SPM berikut:

i. Dua (2) mata pelajaran termasuk Bahasa Melayu di peringkat Kepujian dan empat (4) mata pelajaran lain di peringkat Lulus dalam satu peperiksaan SPM; atau

ii. Dua (2) mata pelajaran termasuk Bahasa Melayu di peringkat Kepujian dan empat (4) mata pelajaran lain di peringkat Lulus yang terkumpul dalam dua peperiksaan SPM dalam tempoh tiga (3) tahun berturut-turut.

b.Selain itu, terdapat skim perkhidmatan tertentu yang mensyaratkan Kepujian/ Lulus dalam mata pelajaran tertentu selain daripada keperluan memenuhi syarat kelayakan seperti 1(a)(i) dan 1(a)(ii) di atas.

2. Kelayakan SVM Sebagai Syarat Lantikan Dalam Perkhidmatan Awam

a. Bagi tujuan pelantikan ke jawatan dalam perkhidmatan awam yang mensyaratkan kelayakan masuk di peringkat SVM, calon hendaklah memenuhi syarat minimum SVM berikut:

i. Mata pelajaran Bahasa Melayu (Kod 1104) di peringkat Kepujian (Gred C); dan
ii. Kelayakan SVM dalam bidang berkaitan mengikut syarat skim perkhidmatan.

3.Syarat-syarat yang dinyatakan dalam perkara 1 dan 2 di atas adalah dikecualikan bagi bekas anggota polis/ bekas tentera yang memohon jawatan berikut tertakluk kepada calon telah disahkan dalam perkhidmatan ketika berkhidmat sebagai anggota polis/ tentera serta mempunyai rekod perkhidmatan yang baik dan berkebolehan bertutur, membaca dan menulis dalam Bahasa Melayu dengan memuaskan:

Syarat Kelayakan Penilaian Menengah Rendah (PMR)/ Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3)

1. Kelayakan PMR/PT3 Sebagai Syarat Lantikan Dalam Perkhidmatan Awam

Bagi tujuan pelantikan ke jawatan dalam perkhidmatan awam yang mensyaratkan kelayakan masuk di peringkat PMR/PT3, calon hendaklah memenuhi syarat minimum PMR/PT3 iaitu

a. memperoleh sekurang-kurangnya Kepujian (Gred C) dalam mata pelajaran Bahasa Melayu dan sekurang-kurangnya Lulus (Gred D) dalam empat (4) mata pelajaran lain termasuk mata pelajaran Matematik di peringkat PMR; atau

b. memperoleh sekurang-kurangnya Kepujian (Gred C) dalam mata pelajaran Bahasa Melayu dan sekurang-kurangnya Lulus (Gred E) dalam empat (4) mata pelajaran lain termasuk mata pelajaran Matematik di peringkat PT3.

2. Syarat-syarat yang dinyatakan dalam perkara 1 atas adalah dikecualikan bagi bekas anggota polis/ bekas tentera yang memohon jawatan berikut tertakluk kepada calon telah disahkan dalam perkhidmatan ketika berkhidmat sebagai anggota polis/ tentera serta mempunyai rekod perkhidmatan yang baik dan berkebolehan bertutur, membaca dan menulis dalam Bahasa Melayu dengan memuaskan:

Iklan ini telah disiarkan pada 13 Sep 2021 dimana tarikh mula permohonan akan dibuka pada 13 Sep 2021 dan tarikh tutup adalah pada 27 Sep 2021. Sebarang permohonan tidak akan dibenarkan selepas tarikh tutup. Sila log masuk terlebih dahulu untuk membolehkan anda membuat permohonan.

* Sila baca terlebih dahulu iklan lengkap di bawah sebelum membuat permohonan.

Tarikh Tutup Permohonan : 27 September 2021 (Isnin)

Klik Untuk Maklumat Lengkap Iklan

Klik Mohon Secara Online

Semoga Anda Berjaya!

Mohon juga: Jawatan Kosong Samsung Malaysia Electronics (SME) Sdn Bhd – Tarikh Tutup 9 Oktober 2021 Pelbagai Jawatan

Disclaimers – Semua artikel admin kongsikan diatas sekadar tutorial dan rujukan artikel related dengan “Jawatan Kosong Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) – Tarikh Tutup 27 September 2021” sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, semua hebahan berpandukan sumber official dan betul-betul sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes